Comisia Europeana (CE) a deschis o noua investigatie antitrust impotriva companiei Microsoft, cercetand daca firma si-a legat incorect browserele de internet la sistemul de operare Windows si a ingreunat astfel folosirea sistemului de operare de catre rivalii sai, consemneaza Reuters, citat de NewsIn.
Noua investigatie survine in contextul in care o decizie din septembrie 2007 a tribunalului Uniunii Europene a aratat ca Microsoft nu poate sa isi excluda rivalii prin legarea produselor sale de sistemul de operare Windows, care este aproape un monopol, si ca trebuie sa permita interoperabilitatea sistemelor software ale companiilor rivale.

Una dintre plangeri a fost inaintata de compania Opera, un producator norvegian de browsere de internet, care concureaza cu Internet Explorer.

A doua plangere a fost inaintata de un grup industrial, Comitetul European pentru Sisteme Interoperabile, care a aratat ca Microsoft nu a dat suficiente informatii care sa permita interoperabilitatea pentru o gama intreaga de produse.

"Inceperea procedurilor nu implica faptul ca reprezentantii Comisiei Europene ar avea dovada vreunei incalcari a procedurilor", a aratat Comisia Europeana (CE). "Declansarea investigatiei inseamna insa ca CE va continua sa considere aceasta ancheta ca o prioritate", a explicat CE.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri