Intel: Rezultate financiare sub asteptari

Intel Corp a anuntat rezultate trimestriale si o perspectiva sub asteptarile analistilor de pe Wall Street, ducand la deprecierea cu 15% a propriilor actiuni si alimentand temerile legate de o posibila recesiune a economiei americane, informeaza Reuters, potrivit NewsIn.

Directorul financiar, Stacy Smith, a declarat ca a fost "un pic retinuta" fata de economia din SUA, iar rezultatele afisate de Intel au dat nastere unor ingrijorari cu privire la impactul pe care economia il are deja asupra celul mai mare producator de cipuri din lume.

"Intel este o companie de nivel mondial, si prin urmare evolutia pietei va avea un impact asupra acesteia", a declarat directorul administrativ al firmei Stifel Nicolaus, Bennett Gaeger.

Microprocesoarele Intel reprezinta "motoarele" pentru 80% din PC-urile la nivel global, si face un mare pas anul acesta pentru a produce cat mai multe cipuri destinate pentru electrocasnice.

Profitul net, obtinut in perioada vanzarilor de sarbatori din trimestrul al patrulea, s-a ridicat la 2,27 miliarde dolari, sau 38 de centi per actiune, de la 1,50 miliarde dolari, sau 26 centi pe actiune, in 2006.

Veniturile au crescut cu 10,5%, la 10,7 miliarde dolari, de la 9,69 miliarde dolari.

Analistii se asteaptau in medie la un profit de 40 de centi per actiune, si un venit de 10,8 miliarde dolari, potrivit Reuters.

Intel declarase initial ca se asteapta la un venit in trimestrul al patrulea de la 10,5 la 11,1 miliarde dolari.

Pentru trimestrul curent, Intel se asteapta la un venit de 9,4-10 miliarde dolari, si o marja a profitului de 56%, plus sau minus cateva puncte procentuale.

Analistii se asteptau ca venitul in primul trimestru sa fie de 10 miliarde dolari.

Directorul financiar al Intel a declarat ca cererea in trimestrul al patrulea a fost robusta, si ca Intel nu a vazut niciun semn care sa avertizeze asupra unei recesiuni a economiei din SUA pe parcursul trimestrului, insa a adaugat:

"Suntem un pic precauti avand in vedere situatia economiei din SUA".

Dupa ce a evoluat mai slab decat competitia in 2005 si 2006, compania si-a recastigat cota de piata pierduta in fata celor de la AMD, in special in sectorul serverelor.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Cum alegi cel mai bun laptop pentru business în 2020?
Setari Cookie-uri