Mai multi manageri au anuntat saptamana aceasta ca vor demisiona din cadrul Telemobil, operatorul retelei de telefonie mobila Zapp, potrivit unor surse din companie.
(Update) Asa cum Wall-Street a anticipat, miscari de forte s-au produs in pozitiile de conducere ale Telemobil. Chris Batalliard a fost numit Chief Executive Officer al Telemobil S.A., companie care opereaza reteaua Zapp, ca urmare a prezentarii demisiei de catre fostul CEO Piermario Di Pietro (foto).

Pe partea tehnica, Vicentiu Dragomir, General Manager Network Operation, isi va asuma in plus o parte din sarcinile si responsabilitatile detinute de Victor Stan in calitate de Chief Technical Officer, care de asemenea si-a prezentat demisia in cursul zilei de ieri.

Piermario Di Pietro va ramane membru al Consiliului de Administratie al Telemobil S.A.

Componenta echipei manageriale in rest ramane neschimbata. Mai exact departamentele de operatiuni, finante, vanzari, business development, achizitii si corporate affairs vor continua sa fie conduse de: Vijay Srinivasagopalan, Razvan Patrunoiu, Mircea Girbovan, Arda Arkun, Ghassan El Hage si Carmen Lazar.

Comentand pe marginea acestor schimbari Nader Hariri, Presedinte Telemobil S.A., a declarat:“ Este un mare avantaj sa avem deja o echipa manageriala atat de puternica si, cu Chris Bataillard in rolul de CEO, sunt sigur ca Zapp este bine pregatit si pozitionat pentru a beneficia de oportunitatile existente si pentru a face fata provocarilor viitoare.”

Aceste schimbari urmeaza achizitiei, anuntata recent, participatiei de 50% a Qualcomm Incorporated in Inquam Limited - companie care detine Telemobil S.A., de catre grupul multinational Saudi Oger.

Saudi Oger Ltd. este de asemenea actionarul principal al Oger Telecom, lider pe pietele in curs de dezvoltare.

“In urma acestor schimbari, prioritatile noastre nu se vor schimba, grupul Saudi Oger ramanand pe deplin dedicat dezvoltarii si creari de valoare atat pentru actionari cat si pentru angajatii Zapp Romania si Zapp Portugalia.” a adaugat Hariri.

Chris Bataillard este fondatorul si CEO Zapp Holdings, si a fost implicat intr-un mod activ atat in partea de management cat si de dezvoltare a companiilor Zapp Romania si Zapp Portugalia. Anterior acestor activitati, Mr. Bataillard a lucrat peste 20 de ani in domeniul financiar-bancar, unde a detinut diverse pozitii, printre care si pe cea de Managing Director al JP Morgan sau Director Executive al departamentului de fuziuni si achizitii la Goldman Sachs. Bataillard a studiat economia la Yale University si detine un MBA de la Stanford.


Potrivit unor surse Wall-Street, pe langa Mircea Girbovan, cel care conduce operatiunile de vanzari ale Telemobil, mai sunt pe punctul de a parasi compania Mircea Hategan, National Direct Sales Manager si Valentin Costache, Regional Direct Sales Manager, responsabil cu operatiunile de vanzari din Bucuresti.

Contactata telefonic, Carmen Lazar, Head of Corporate Affairs al operatorului de telefonie mobila, infirmase ca aceste demisii vizeaza manageri de top ca Mircea Girbovan si Mircea Hategan, care va conduce in continuare divizia de vanzari a companiei, confirmand doar plecarea lui Valentin Costache.

Aceste demisii vor fi urmate si de alte mutari in pozitiile cheie ale companiei, potrivit surselor Wall-Street, dupa o perioada dificila in care compania a pierdut din vizibilitate in conditiile unei concurente puternice pe piata locala de telecom.

Aceste mutari vin imediat dupa ce grupul Saudi Oger din Arabia Saudita a conformat achizitia de la compania americana Qualcomm a 50% din actiunile Inquam, firma care furnizeaza in Romania, prin subsidiara Telemobil, servicii de telefonie mobila.

Telemobil S.A., o subsidiara a Inquam Limited, furnizeaza in Romania servicii mobile de date si voce 3G sub numele de Zapp, fiind achizitionata in anul 2000 de catre Inquam, o companie care avea ca actionari cu participatii egale Saudi Oger Limited si Qualcomm Incorporated. Saudi Oger Ltd. este de asemenea actionarul principal al Oger Telecom, lider pe pietele in curs de dezvoltare.

Achizitionarea Telemobil S.A. se refera la cumpararea participatiei Qulacomm in Inquam Limited in proportie de 100%, fara ca alti termeni ai acestei tranzactii sa fie facuti publici.

In 2006, Telemobil a raportat un profit net de 49,5 milioane de lei si o cifra de afaceri de 348,6 milioane de lei.





Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri