Numarul dispozitivelor cu sistem de navigatie (GPS) se va tripla pana in 2012 , portivit ultimelor cercetari, informeaza publicatia online ZD Net.
Analistii companiei suedeze Berg Insight arata intr-un raport ca, in 2012, vor exista pe plan global 560 de milioane de aparate cu GPS incorporat, fata de 175 de milioane de unitati, cate au fost anul trecut. In Europa, numarul de GPS-uri va creste de circa 18 ori, potrivit raportului Berg Insight.

“Anul trecut a marcat progresul dispozitivelor GPS pe pietele din exterior (n.red.: in afara Statelor Unite) cu lansarile produselor de succes ale Nokia sau altor companii”, sustine André Malm, analist telecom pentru Berg Insight. Potrivit acestuia, anul acesta, se asteapta ca si alti producatori sa lanseze modele cu capabilitati de localizare prin satelit, astfel ca, in 2009, GPS-ul sa devina o functie obligatorie pentru toate dispozitivele din gama high-end.

Malm apreciaza ca efortul depus de cei de la Nokia a inceput sa popularizeze sistemul de localizare prin satelit si in Europa.

Daca anul trecut piata europeana a aparatelor cu GPS incorporat atingea cinci milioane de unitati, reprezentantul Jupiter Research a declarat ca se asteapta ca pana in 2012 europenii vor avea 90 de astfel de aparate.

Analistul sustine ca intarzierele in dezvoltarea sistemului european Galileo de localizare prin satelit nu reprezinta un mare impediment pentru dezvoltarea pietei. “Inainteaza. A luat putin mai mult timp decat a fost anticipat, dar asa se intampla de obicei cu aceste sisteme mari. Receptoarele duale GPS si Galileo vor fi puse in cele din urma in dispozitive, dar acest lucru nu reprezeinta o adevarata problema pentru harta curenta a drumurilor”, a conchis André Malm.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri