Mai multi jurnalisti francezi ai site-ului InfoWorld au depus o petitie pentru a se continua comercializarea Windows XP si dupa 30 iunie anul acesta, cand se preconizeaza incetarea distribuirii acestui sistem de operare dezvoltat de Microsoft, potrivit PCInpact, citat de NewsIn.

Mai mult de 21.000 de jurnalisti au semnat deja aceasta petitie.

Cerintele petitiei risca din pacate sa nu se concretizeze deoarece semnatarii ei nu vor o perioada de gratie, ci mentinerea nelimitata pentru vanzare a sistemului de operare Windows XP.

Cel mai mare producator de software din lume planuia sa retraga de pe piata sistemul de operare precedent, Windows XP, pana la data de 30 ianuarie 2007.

Microsoft a declarat ca a decis sa extinda perioada in care va comercializa versiunea Windows XP pentru a veni in intampinarea cererilor producatorilor de calculatoare care au informat despre interesul crescut al clientilor pentru versiunea mai veche a sistemului de operare.

Anumiti clienti s-au declarat nemultumiti de Windows Vista din cauza unei lipse de compatibilitate cu programele existente si cu anumite componente.

La sfarsitul primului semestru 2007, Microsoft vanduse deja 60 de milioane de licente Windows Vista. Sistemele de operare produse de Microsoft sunt instalate in prezent pe aproximativ 95% dintre calculatoarele din lume.

Microsoft estimeaza ca Windows XP va contabiliza aproximativ 22% dintre vanzari pana in luna iunie 2008, restul fiind reprezentat de vanzari ale sistemului Vista.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
WhatsApp nu va mai functiona pe unele telefoane
Setari Cookie-uri