Advanced Micro Devices Inc (AMD), cel de-al doilea producator de microprocesoare din lume, a publicat vineri o pierdere trimestriala mai mica decat estimau analistii, de 1,77 miliarde dolari, datorita cresterii pretului produselor si vanzarilor, apreciind actiunile cu 3,5%, conform Reuters.
AMD a cheltuit 1,68 miliarde dolari pentru cumpararea producatorului de chipuri grafice ATI, insa a compensat prin preturile peste medie, reducerea costurilor si livrarile record de microprocesoare, componentele cheie ale computerelor personale.

AMD a anuntat ca pierderile nete in al patrulea trimestru au crescut la 1,77 miliarde dolari, echivalentul a 3,06 dolari/actiune, de la 576 milioane dolari , sau 1,08 dolari/actiune, in aceeasi perioada a anului trecut.

Veniturile s-au mentinut la 1,77 miliarde dolari, in timp ce analistii estimau 1,79 miliarde dolari.

Excluzand elementele exceptionale, AMD a avut o pierdere de 17 centi/actiune. Potrivit unui sondaj efectuat de Reuters, analistii preconizau o pierdere de 32 centi/actiune.

Temerile legate de o recesiune economica in Statele Unite au determinat in aceasta saptamana o depreciere a actiunilor companilor de tehnologie, in special in urma rezultatelor dezamagitoare ale principalului rival AMD, liderul de piata Intel Corp.

Insa AMD a anuntat ca estimeaza in acest trimestru o scadere a veniturilor fata de trimestrul anterior cauzata de anumite tipare sezoniere, nu de o incetinire a ritmului economic.

"Daca privim parea buna a lucrurilor, desi a urmat evolutia companiei Intel in anumite privinte, AMD pare sa treaca printr-o perioada favorabila", a declarat un analist din cadrul CRT Capital Group, Ashok Kumar, referindu-se la pietele emergente si la trecerea spre productia de procesoare cu un cost mai scazut.

AMD a trecut printr-o perioada mai dificila in 2007, cand a ratat termenul limita pentru livrarea unui microprocesor cheie, in timp ce Intel si-a revenit dupa unele greseli din 2005 si 2006.

De atunci, cel mai mare producator de chipuri din lume a recuperat cota de piata pierduta in fata AMD.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri