Americanii adopta foarte greu sistemul de operare Windows Vista

Mai putin de jumatate (48%) dintre managerii departamentelor de IT din cadrul companiilor americane folosesc sau evalueaza sistemul de operare Windows Vista, potrivit unui sondaj realizat de compania Walker Information, citat de publicatia electronica Silicon.com.

Raportul se bazeaza pe raspunsurile a 772 responsabili din departamentele IT ale celor mai mari companii din Statele Unite.

Acesta este al treilea sondaj efectuat de companie, din octombrie 2006, si arata o crestere a cererii pentru produsul Microsoft de 19 puncte procentuala.

Sondajul arata ca migrarea catre Vista a crescut cu 35%, cei intervievati declarand ca sunt in proces de adoptare a noului sistem de operare. Anul trecut doar 12% dintre respondenti declarau ca vor sa treaca la noul sistemul produs de Microsoft.

Doar 13% dintre aceste migrari sunt complete, o alta treime urmand sa incheie procesul in mai 2008. Oficialii CDW sunt de parere ca acest raport arata ca Windows Vista incepe sa devina o optiune viabila pentru companiile americane.

Aproape jumatate dintre cei care testeaza sistemul de operare au declarat ca performanta si caracteristicile cheie sunt peste asteptari, printre cele mai bune fiind enumerate securitatea, performanta, productivitatea, cautarea si update-urile, arata raportul.

Mark Gambill, vicepresedintele CDW, apreciaza ca anul trecut a fost unul de “adaptare si invatatura pentru Microsoft, partenerii din industrie si pentru cei care au adaptat noul sistem de operare”, adaugand ca, dupa ce oamenii au inceput sa inteleaga care sunt avantajele sistemului Vista, s-a inregistrat o adoptare stabila a produsului.

Potrivit raportului, 24% dintre cei intervievati au adoptat si programul Microsoft Office 2007.

Microsoft Corp a anuntat recent ca vanzarile sistemului de operare Windows Vista au depasit pragul de 100 de milioane dolari inainte de sezonul de cumparaturi de Craciun, datorita numarului mare de consumatori ce au cumparat calculatoare personale.

Cititi si Cum a prins Windows Vista in birourile din Romania la un an dupa lansare.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri