Din aceasta valoare, piata de antivirus si conexe reprezinta o felie de 6 milioane de euro, mai mullt cu aproximativ 20% fata de 2006, au declarat pentru Wall-Street reprezentantii Bitdefender.

Oficialii Provision, distribuitor in domeniul securitatii informatiei, sustine estimarile Bitdefender si preconizeaza pentru 2008 o crestere in jur de 20-25 % a pietei locale, care inca nu a ajuns la maturitate deplina.

„In mod normal aceasta rata de crestere ar trebui sa fie mai mare daca luam in considerare nivelul de maturitate al organizatiilor, insa tinem cont si de faptul ca suntem intr-un an electoral si acest lucru isi va pune amprenta asupra proiectelor mari care misca piata inainte”, sustin reprezentantii Provision.

Acestia se asteapta ca, pe langa solutiile din zona antivirus si firewall care au devenit commodity, la o crestere a celorlalte segmente, zone in care in general companiile sunt mai putin protejate.

Citeste si:

In ceea ce priveste piata de securitate pentru dispozitivele mobile, aceasta este asteptata sa creasca in 2008 cu circa 80%, potrivit estimarilor BitDefender.

Provision preconizeaza ca, anul acesta, „companiile mature, care au tot achizitionat tehnologii de securitate pe parcursul ultimilor ani, vor investi in consolidare si integrare, in vederea obtinerii unui ROSI (Return of Security Investment- profitul sau economiile realizate dintr-o investitie in securitate) cat mai bun; celelalte companii vor achizitiona ca si pana acum, doar solutii punctuale, care vor raspunde unor nevoi presante si specifice”.

Compania isi propune sa obtina anul acesta din vanzarea de solutii si servicii de securitate venituri de sase pana la sapte milioane de euro. Reprezentantii Provision au declarat ca 95% din veniturile inregistrate vin din zona corporate, 85% fiind vanzari catre companii mari, iar 10% catre intreprinderi mici si mijlocii.

Producatorul roman de solutii de securitate a datelor, BitDefender, tinteste pentru 2008 o cota de circa 45%- 50% pe piata locala a aplicatiilor antivirus si conexe, potrivit oficialilor companiei. Compania previziona in 2007 o crestere a pietei de aplicatii antivirus si conexe de circa 20% fata de cea din anul anterior cand a ajuns la circa cinci milioane euro, iar pana la sfarsitul anului estimau depasirea cotei de 40%.