Piata romaneasca de solutii de securitate s-a ridicat anul trecut la valoarea de 10 milioane de euro, cu o crestere de peste 20% fata de 2006.
Din aceasta valoare, piata de antivirus si conexe reprezinta o felie de 6 milioane de euro, mai mullt cu aproximativ 20% fata de 2006, au declarat pentru Wall-Street reprezentantii Bitdefender.

Oficialii Provision, distribuitor in domeniul securitatii informatiei, sustine estimarile Bitdefender si preconizeaza pentru 2008 o crestere in jur de 20-25 % a pietei locale, care inca nu a ajuns la maturitate deplina.

„In mod normal aceasta rata de crestere ar trebui sa fie mai mare daca luam in considerare nivelul de maturitate al organizatiilor, insa tinem cont si de faptul ca suntem intr-un an electoral si acest lucru isi va pune amprenta asupra proiectelor mari care misca piata inainte”, sustin reprezentantii Provision.

Acestia se asteapta ca, pe langa solutiile din zona antivirus si firewall care au devenit commodity, la o crestere a celorlalte segmente, zone in care in general companiile sunt mai putin protejate.

In ceea ce priveste piata de securitate pentru dispozitivele mobile, aceasta este asteptata sa creasca in 2008 cu circa 80%, potrivit estimarilor BitDefender.

Provision preconizeaza ca, anul acesta, „companiile mature, care au tot achizitionat tehnologii de securitate pe parcursul ultimilor ani, vor investi in consolidare si integrare, in vederea obtinerii unui ROSI (Return of Security Investment- profitul sau economiile realizate dintr-o investitie in securitate) cat mai bun; celelalte companii vor achizitiona ca si pana acum, doar solutii punctuale, care vor raspunde unor nevoi presante si specifice”.

Compania isi propune sa obtina anul acesta din vanzarea de solutii si servicii de securitate venituri de sase pana la sapte milioane de euro. Reprezentantii Provision au declarat ca 95% din veniturile inregistrate vin din zona corporate, 85% fiind vanzari catre companii mari, iar 10% catre intreprinderi mici si mijlocii.

Producatorul roman de solutii de securitate a datelor, BitDefender, tinteste pentru 2008 o cota de circa 45%- 50% pe piata locala a aplicatiilor antivirus si conexe, potrivit oficialilor companiei. Compania previziona in 2007 o crestere a pietei de aplicatii antivirus si conexe de circa 20% fata de cea din anul anterior cand a ajuns la circa cinci milioane euro, iar pana la sfarsitul anului estimau depasirea cotei de 40%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri