Apple Inc a afisat un profit net de 1,58 miliarde dolari in primul trimestru al anului fiscal 2007-2008, insa estimarile privind rezultate pentru al doilea trimestru au dezamagit analistii de pe Wall Street, informeaza NewsIn, citand Reuters.
Profitul net pentru primul trimestru ce s-a incheiat pe 29 decembrie a fost de 1,58 miliarde dolari (1,76 dolari pe actiune), fata de un miliard de dolari (1,14 dolari pe actiune) in urma cu un an.

Venitul a fost de 9,6 miliarde dolari, in crestere cu 35% fata de cele 7,12 miliarde dolari inregistrate anul trecut.
Cifrele au fost peste estimarile analistilor de pe Wall Street, de 1,61 dolari pe actiune, in timp ce venitul a fost cu 100 de milioane dolari peste media estimarilor facute deanalisti.

Apple, cunoscuta pentru conservatorismul sau in ceea ce priveste estimarile financiare, a anuntat ca mizeaza pe castiguri pentru al doilea trimestru de circa 94 centi pe actiune, fata de estimarile analistilor de 1,08 dolari pe actiune, si un venit de 6,8 miliarde dolari, fata de estimarile analistilor de 7 miliarde dolari.

Apple se asteapta ca marja profitului brut sa scada la 32%, de la 34,7% in trimestrul anterior, din cauza reducerii vanzarilor de software si venitului total redus.

Actiunile producatorilor de tehnologie printre care, Google Inc si Microsoft Corp au scazut odata cu rezultatele Apple, dupa o zi in care indicele industrial Dow Jones a scazut la randul sau cu 1% iar Nasdaq cu 2%, pe fondul unor temeri in ceea ce priveste economia din SUA.

"Cum merge Apple merge si Nasdaq", a declarat analistul firmei Themis Trading, Joe Saluzzi.

Livrarile companiei Apple in perioada sarbatorilor la produsele iPod au fost de 22,1 milioane unitati, in crestere cu 5% fata de anul trecut, dar sub asteaptarile analistilor, care au estimat 22,4-25 milioane de unitati. Vanzarile la produsele iPhone au fost de 2,3 milioane unitati.

Apple a anuntat o crestere a venitului cu 17% fata de anul trecut, cea mai puternica crestere intr-un an, potrivit directorilor companiei, odata cu aparitia modelului iPhone, ce dispune de un ecran cu atingere digitala si posibilitatea de a te conecta la internet wireless, pretul acestui telefon fiind de 400 de dolari.

Compania a livrat in trimestrul incheiat o cantitate de 2,3 milioane de computere Mac, cu 44% mai multe fata de anul trecut.

Aceasta crestere ar putea incetini in cazul in care economia din SUA intra in recesiune, a declarat directorul companiei de consultanta Creative Strategies, Tim Bajarin.

"In prezent, consumatorii sunt ingrijorati de soarta economiei. Sunt foarte retinuti in a face cheltuieli care nu se incadreaza in cele de zi cu zi", a adaugat Bajarin.

Cu toate astea, anumiti analisti au afirmat ca Apple ar putea face fata unei recesiuni mai bine decat concurenta de pe piata, datorita succesului inregistrat de produsele iPod si iPhone.

"Avand in vedere gama de produse oferita de Apple, nu cred ca firma va fi afectata in vreun fel. Produsele Apple se vand in continuare puternic, si chiar in cazul unei reduceri a cheltuielilor din partea consumatorilor, compania tot va continua sa inregistreze o crestere robusta", a declarat analistul firmei Henssler Equity Fund, ce administreaza actiunile Apple, Ted Parrish.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri