Jocul World of Warcraft (WOW) a ajuns la cota zece milioane de abonati in intreaga lume, dispusi sa plateasca aproximativ 11 euro lunar, pentru a se juca in universul lui Azeroth, informeaza presa internationala.

In America de Nord exista 2,5 milioane de abonati (persoane caure au platit abonament sau un card preplatit valabil, sau cei al caror abonament gratuit nu a iesit din termen), Europa are aproximativ 2 milioane de conturi, in timp ce in Asia exista circa 5,5 milioane de abonati.

“Interesul pentru joc ramane crescut in toate regiunile din lume, iar perioada sarbatorilor a vazut sosirea sau intoarcerea a mii de jucatori” au comentat oficialii Blizzard Ene\tertainment, divizie a Vivendi Games.

In Romania existau la inceputul acestui an peste 11 mii de conturi WoW deschise, potrivit Best Distribution, distribuitorul oficial al titlurilor Blizzard/Vivendi Games.

“Familia de produse World of Warcraft este cea mai de succes gama de titluri din portofoliul Best Distribution, distribuitorul oficial Blizzard / Vivendi Games in Romania. In 2007, vanzarile gamei World of Warcraft au crestut de 2,5 ori fata de anul precedent, iar cifra totala a conturilor active de World of Warcraft din Romania a depasit 11 mii la inceputul acestui an.”, a declarat pentru Wall-Street Andreea Allardin, director general Best Distribution.

Compania estimeaza ca, la finele lui 2008, vor exista cel putin 20 de mii de conturi active de World of Warcraft in Romania,ca urmare a lansarii urmatorului expansion pack World of Warcraft: Wrath of the Lich King, in cursul acestui an.

World of Warcraft a fost lansat in America de Nord in noiembrie 2004 si in inuarie anul trecut compania a lansat add-on-ul The Burning Crusade. Suita Wrath of the Lich King va intra pe piata “in lunile urmatoare”, potrivit celor de la Blizzard.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Cinci jocuri video care au fost sursa de inspiratie pentru filme