Compania a raportat in 2007 un profit de 500.000 euro, ca rezultat al succesului inregistrat in procesul de restructurare si consolidare a afacerilor derulat anul trecut. Potrivit reprezentantilor companiei, rezultatele demonstreaza faptul ca Grupul si-a indepinit angajamentele de la inceputul anului trecut, cel mai important fiind acela ca Flamingo International va deveni o companie profitabila pana la finalul anului.

Rezultatele pozitive au fost inregistrate inca din trimestrul al patrulea al anului trecut si vor fi mentinute si imbunatatite in 2008, sustin reprezentantii Flamingo.

"Grupul Flamingo International a finalizat procesul de restructurare si consolidare a companiei in 2007, iar anul acesta se va concentra in totalitate asupra business-ului sau central, fiind pregatit pentru dezvoltarea din 2008. Rezultatele raportate dovedesc faptul ca deciziile luate in 2006 si 2007 au fost cele mai bune pentru evolutia companiei, ele reprezentand o baza solida pentru cresterea profitabila a grupului in viitor", a declarat, potrivit NewsIn, directorul executiv al Flamingo International, Jiri Rizek.

Acesta sustine ca Flamingo International s-a concentrat anul trecut asupra consolidarii liniei principale de business pe piata locala si pe extinderea retelei Flanco World, prin deschiderea a 10 magazine de suprafata mare in cele mai importante regiuni ale tarii, iar in 2008 compania intentioneaza sa isi consolideze pozitia pe piata de retail electronic si electrocasnic si sa isi mentina pozitia de lider pe segmentul de retail IT&C.

Citeste si:

Grupul Flamingo International activeaza pe piata din Romania din anul 1994, avand ca principal obiect de activitate comertul de produse IT&C, electronice si electrocasnice, fiind in acest moment al doilea cel mai mare jucator de pe piata adresata.

Strategia Grupului Flamingo consta in consolidarea pozitiei detinute pe piata locala, prin extinderea retelei de magazine Flanco World in toate regiunile tarii si prin continua imbunatatire a performatelor magazinelor traditionale Flanco si Flamingo Computers. In prezent exista 18 locatii Flanco World in cele mai importante regiuni de retail ale tarii.

Reteaua Flanco World presupune magazine cu suprafete de vanzare mari cuprinse intre 1.000 mp si 3.000 mp. Din anul 2005, compania Flamingo International este cotata la Bursa de Valori Bucuresti, devenind astfel prima si singura companie din industrie prezenta pe piata de capital.