Xerox, furnizor principal de imprimante digitale si de servicii de gestiune a documentelor, a afisato crestere peste asteptari a profitului trimestrial, ca urmare a majorarii veniturilor din finantare si furnizare, ceea ce a urcat cu 7% actiunile companiei.

Compania, a carei crestere este sustinuta de vanzari si inchirieri de echipamente de imprimare si servicii de lux, a mai anuntat, totodata, ca isi va atinge tintele de profit pe 2008 si ca intentioneaza sa majoreze planul de rascumparare de actiuni cu 1 miliard de dolari.

Xerox si-a revenit dupa problemele fiscale de la inceputul acestui deceniu si are o viziune mai optimista, sustinuta de profituri solide si de imbunatatirea cotei de piata.

Actiunile companiei Xerox, cu sediul in Connecticut, au urcat cu 7,8% in prima parte a sedintei de tranzactionare de joi de pe piata new-yorkeza, pana la o cotatie de 14,25 dolari/actiune, iar apoi s-au tranzactionat la un nivel de 14,08 dolari/actiune.

Cresterea cotatiei actiunilor survine dupa o serie de pierderi sustinute inregistrtate de actiunile Xerox, care au cazut miercuri pana la un nivel minim al ultimelor 27 de luni. Actiunile Xerox au coborat cu aproape 23% in ultimele trei luni, comparativ cu o scadere de 13% inregistrata in aceeasi perioada de indicele S&P 500.

Directorul general Anne Mulcahy a spus ca problemele economice nu au afectat compania dincolo de ce se poate numi "o incetinire a dezvoltarii mediului de afaceri", care a fost contrabalansata de afaceri solide pe segmentul de intreprinderi mici si mijlocii (IMM-uri) si de semnarea unor contracte pentru servicii.

"Datorita diversitatii afacerilor noastre si a raspandirii geografice, nu putem arata spre nicio latura a economiei care sa fi reprezentat o problema semnificativa pentru rezultatele noastre", a spus sefa Xerox.

"Ne putem descurca in contextul presiunilor persistente din sectorul vanzarilor de echipamente? Da", a precizat Anne Mulcahy.

Profitul net al Xerox a urcat pana la 382 milioane dolari - respectiv 41 centi/actiune - in trimestrul al patrulea din 2007, de la 214 milioane dolari - sau 22 centi/actiune - in perioada echivalenta a anului anterior. Rezultatele pentru 2006 includ si un cost de restructurare de 16 centi/actiune.

Veniturile totale ale Xerox au crescut cu 11%, pana la 4,88 miliarde dolari.

Analistii aratasera ca Xerox va inregistra un profit de 40 de centi/actiune, pentru venituri de 4,83 miliarde dolari, in conformitate cu Reuters Estimates.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
(P) Cartile de vizita
Setari Cookie-uri