Compania Microsoft Corp a depasit estimarile analistilor de pe Wall Street, raportand cresterea cu 79% a profitului in al doilea trimestru al anului fiscal, informeaza Reuters, citat de NewsIn.

Profitul net al Microsoft in al doilea trimestru al anului fiscal a crescut la 4,7 miliarde dolari, sau 50 de centi pe actiune, de la 2,6 miliarde de dolari, sau 26 centi pe actiune, in aceeasi perioada a anului trecut.

Veniturile au crescut cu 30% la 16,37 miliarde dolari. Analistii chestionati de Reuters au estimat un profit net de 46 de centi pe actiune, si un venit de 15,94 miliarde dolari. Microsoft a raportat majorarea vanzarilor in al doilea trimestru al anului fiscal la noul sistem de operare Windows Vista si la aplicatiile Office, datorita vanzarilor robuste la calculatoare.

Vanzarile la divizia Xbox au crescut de asemenea, odata cu aparitia unor noi jocuri video ce au dus la o sporire a cererii pentru console. "Este evidenta profitabilitatea companiei", a declarat analistul firmei Edward Jones, Andy Miedler. Directorul financiar al Microsoft, Chris Liddell, a declarat pentru Reuters ca grupul a fost "un pic reticent" cu privire la vanzarile din America de Nord.

Liddell a declarat analistilor ca nu au existat semne cu privire la un impact semnificativ al incetinirii economice din SUA asupra Microsoft. "Trebuie sa analizezi extrem de atent situatia financiara a Microsoft pentru a putea observa vreo slabiciune", a adaugat Liddell. Microsoft si-a crescut estimarile pentru anul fiscal ce se va incheia in iunie 2008.

Compania se asteapta la un castig de 1,85-1,88 dolari pe actiune, peste estimarile initiale de 1,78-1,81 dolari pe actiune. Analistii de pe Wall Street au estimat in medie 1,81 dolari pe actiune. Microsoft si-a sporit si estimarile privind venitul la aproximativ 59,9-60 miliarde dolari, fata de 58,8-59,7 miliarde dolari.

"Deseori Microsoft estimeaza mai putin decat va castiga in realitate", a declarat analistul firmei Fort Pitt Capital Group, Kim Caughey. Potrivit lui Liddell, vanzarile la sistemul de operare Windows au contribuit in parte la imbunatatirea luptei impotriva pirateriei de software. Divizia Office a anuntat o crestere de 20% a venitului.

Divizia de entertainment a Microsoft, producatoare a consolei de jocuri Xbox 360, a raportat o crestere de 3% a venitului in al doilea trimestru al anului fiscal. Xbox a anuntat un profit operational de 357 milioane dolari, dupa o pierdere de 302 milioane dolari in 2006, datorita reducerii costurilor de productie la consola de jocuri Xbox 360, si vanzarilor robuste la jocul "Halo 3".

Pentru trimestrul curent, Microsoft a anuntat ca nivelul castigurilor pe actiune va ajunge la 43-45 de centi, iar venitul se va ridica la 14,3-14,6 miliarde dolari, in ton cu asteptarile analistilor de pe Wall Street.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Saptamana de lucru de 4 zile: ce rezultate a avut Microsoft