Ministrul economiei din landul Renania de Nord-Vestfalia, Christa Thoben (CDU), se intalneste in cursul zilei de luni cu presedintele concernului finlandez Nokia, Olli-Pekka Kallasvuo, confirmandu-se astfel zvonurile despre vizita sa in Germania, anunta Financial Times Deutschland.

Purtatorul de cuvant al Ministerului Economiei a confirmat luni intalnirea dintre Christa Thoben si Olli-Pekka Kallasvuo, fara a face precizari despre locul si ora intalnirii. Crestin-democrata Christa Thoben va face presiuni in vederea mentinerii fabricii Nokia la Bochum. Premierul landului Renania de Nord-Vestfalia, Juergen Ruettgers (CDU), nu are inca planificata o intalnire cu Kallasvuos. Ruettgers urmeaza sa plece luni dupa-amiaza in Statele Unite ale Americii, mai informeaza editia germana a Financial Times, citata de NewsIn.

Potrivit publicatiei, presedintele Nokia ar fi deschis pentru "solutii inovative", dar nu este pregatit sa renunte la decizia sa de a inchide fabrica din Bochum.

Intre timp, sustineFinancial Times Deutschland, "Nokia va cumpara compania norvegiana de software Trolltech, pentru suma de 104 milioane de euro. Nokia ofera actionarilor Trolltech 16 coroane pentru fiecare actiune, cu 60% peste pretul de inchidere de vineri".

Presa germana anunta inca de vineri o posibila vizita a presedintelui concernului finlandez, Olli-Pekka Kallasvuo, in Germania. Publicatiile germane scriau ca presedintele Nokia ar veni in Germania pentru a incerca sa gaseasca o solutie de criza la nemultumirile angajatilor si la efectul in lant pe care protestele acestora le-au starnit.

Nokia a anuntat la 15 ianuarie ca va inchide la jumatatea anului 2008 fabrica de la Bochum, care presupune costuri prea mari, in favoarea uneia in Romania. Anuntul a provocat reactii aprinse in Germania, uzina avand 2.300 de angajati care vor ramane fara locuri de munca. Alti circa 2.000 de angajati ai companiilor subcontractante risca sa isi piarda si ei locurile de munca.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Franta, Germania si Spania vor sa construiasca un avion "invizibil"