GED achizitioneaza reteaua de magazine PlusGSM, pe care o va fuziona cu lantul Fonomat.
Reteaua de magazine GSM controlata de fondul de investitii GED Eastern Fund II si redenumita Fonomat, va fuziona cu reteaua de magazine PlusGSM, in urma unei tranzactii de achizitie aprobate in cursul acestei saptamani de Consiliul Concurentei.

Reteaua Plus GSM va fi preluata prin intermediul companiei care administreaza reteaua Fonomat, rezultata din integrarea a trei retele de parteneri Orange: Dasimpex, Puls GSM si GSM Land, in urma unei tranzactii incheiate in 2006.

Plus GSM este al 3-lea in topul partenerilor Orange si opereaza un numar de 54 de magazine in zona Transilvaniei si a Munteniei, avand 240 de angajati si o cifra de afaceri de peste 12 milioane euro in 2007, in crestere cu peste 20% fata de 2006.

Fonomat este una din principalele retele de magazine GSM din Romania, avand inainte de achizitie peste 100 de puncte de vanzare. In 2007, cele trei marci care activau intr-o singura companie au intrat intr-un proces de rebranding pentru a se putea adresa pietei cu un concept unitar: Fonomat. Conform declaratiilor lui Miguel Peralta, directorul general al companiei, „Fonomat isi propune sa devina liderul pietei partenerilor Orange si sa ofere clientilor un acces usor la toate produsele si serviciile GSM, la solutii de comunicare pentru sectorul business si la servicii post-vanzare de calitate. Obiectivul este acela de a crea o retea puternica si profesionista, care sa aiba capacitatea de a sustine dezvoltarea Orange pe piata din Romania”.

Tranzactia se inscrie in strategia de tip “buy and build” (“cumpara si consolideaza”) vizata de GED, cu atat mai mult cu cat piata de retail de GSM este in proces de consolidare. Din partea GED, operatiunea a fost coordonata din punct de vedere juridic de cabinetul de avocatura Irina Anghel, care a colaborat cu societatea de avocatura Lina & Guia pe probleme de concurenta, iar PlusGSM a fost asistat de biroul de avocatura Bulieris si Asociatii. „Suntem multumiti de finalizarea tranzactiei si de includerea PlusGSM in reteaua Fonomat, avand convingerea ca vom cumula expertiza si know-how-ul din ambele firme, imbunatatind astfel nu numai acoperirea nationala, cat si calitatea serviciilor oferite in magazine”, afirma reprezentantii GED.

Achizitia PlusGSM are ca obiect strict reteaua de magazine, fara a include activele imobiliare ale companiei sau activitatea de distributie. Proprietarii afacerii au decis separarea activitatii de retail de cea de distributie si de cele din domeniul imobiliar, urmata de vanzarea partii de retail GSM catre firma controlata de GED Eastern Fund II.

Proprietarii PlusGSM, Razvan si Tudor Cuc, afirma ca pentru viitor au pastrat din vechea structura a afacerii departamentul de import si distributie de periferice GSM (carkit-bluetooth si navigatie), urmand a dezvolta aceasta afacere sub un nou brand – COMMUNICAR – pentru care exista deja o echipa de 6 oameni. „In calitate de importator oficial pentru Romania, vom promova marca Parrot – lideri mondiali in tehnologie Bluetooth – si avem fixat pentru Communicar un obiectiv de 5,5 milioane RON ca cifra de afaceri in 2008. De asemenea, vom intensifica investitiile in domeniul imobiliar, prin noi achizitii de terenuri pentru dezvoltare, cat si prin construirea a noi spatii de birouri”.

GED este una dintre cele mai importante companii de management al fondurilor private de investitii, care activeaza in segmentul “middle market”. Grupul administreaza fonduri de investitii cu un volum total cumulat de peste 300 milioane de EURO prin diferite vehicule: GED Eastern Fund II, GED Iberian Fund I, GED Sur si, cel mai recent, GED Real Estate Investments. Principalele zone de investitie in care compania opereaza sunt Peninsula Iberica si Sud-Estul Europei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri