Symantec vrea 50% din piata romaneasca de solutii antivirus

Symantec a deschis miercuri in Capitala o reprezentanta locala si estimeaza sa atinga anul acesta o crestere a vanzarile de 70% fata de 2007, mizand in urmatorii doi ani pe o cota de 50% pentru piata de solutii antivirus din Romania, a declarat directorul regional al companiei, Gabriel Tomescu, citat de NewsIn.

"Piata din Romania a inregistrat o crestere semnificativa prin urmare era timpul sa deschidem o reprezentanta in acesta tara. Pana la finele lui 2008, vrem ca toate marile companii din Romania sa testeze produsele noastre si urmarim in acelasi timp sa ne dezvoltam reteaua de parteneri in tara si sa instruim cel putin 200 de specialisti pe diferite tehnologii Symantec. Pana la finele lui 2009 vrem o cota de 50% pentru segmentul de antivirus" a precizat Tomescu.

Acesta a adaugat ca pana la finele lui 2009 vrea sa depaseasca piata din Ungaria, bazandu-se pe faptul ca e mai mica decat cea romaneasca, dar si pe partenerii Symantec din Romania care au cifra de afaceri asemanatoare celei din Ungaria.

Compania isi va comercializa produsele pe piata din Romania prin intermediul a doi distribuitori Romsym Data si Omnilogic, dorind insa sa-si dezvolte reteaua de parteneri.

Compania nu vrea sa se concentreze doar pe clientii mari, ci tinteste si catre cei din afara Capitalei, pe care ii considera o forta puternica de cumparare.

Symantec activeaza in protejarea infrastructurii, informatiei si interactiunilor prin livrarea de solutii si servicii care elimina riscurile de securitate.

Compania are sediul in California, Cupertino si are reprezentanti in peste 40 de tari. Printre partenerii sai se numara Oracle, IBM, Microsoft si altii.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Cel mai bun antivirus: ce protectie sa-ti cumperi
Setari Cookie-uri