Consiliul Judetean Cluj a aprobat in sedinta de miercuri extinderea parcului industrial Tetarom III, unde se afla investitia Nokia, cu 170 de hectare, potrivit NewsIn.
Consilierii judeteni l-au delegat pe presedintele Marius Nicoara sa faca demersurile pentru a obtine terenul, care acum se afla in proprietatea statului roman si administrarea Ministerului Educatiei si Cercetarii.

„Extinderea parcului industrial Tetarom III inseamna ca, pana la urma mai avem si alti investitori care vor mai mult teren. Va trebui sa am discutii cu cei de la minister, poate chiar si cu premierul pentru a reusi sa facem un transfer de teren pentru ca avem investitori importanti care doresc sa vina sa se locheze la Cluj”, a declarat Marius Nicoara, la finalul sedintei de Consiliu Judetean.

Potrivit acestuia, investitorii sunt din domenii precum automobile, la electronica, electrotehnica si chiar aviatica.

Cotidianul Ziua de Cluj a scris in editie de miercuri ca grupul Daimler si-a anuntat intentia de a construi o fabrica langa Nokia Village, ceea ce presupune o investitie de 400 de milioane de euro. Acelasi cotidian sustine ca la viitoarea uzina de la Jucu se vor asambla masini Mercedes A Klasse si B Klasse.

Directorul Tetarom, Viorel Gavrea, nu a dorit sa comenteze miercuri in nici un fel aceasta informatie, insa a declarat ca exista investitori foarte seriosi care si-au manifestat intentia sa investeaca in parcurile industriale administrate de Tetarom.

„Am aratat Consiliului Judetean, in urma cu ceva timp, ca avem cereri foarte serioase de la diverse companii locale, regionale, nationale si internationale, pentru circa 500 de hectare de teren. Astazi nu mai sunt 500, sunt circa 700 de hectare. Acesta este motivul pentru care am cerut teren in plus pentru a extinde Tetarom III”, a declarat Gavrea.

Potrivit acestuia, investitia in infrastuctura, in parcul industrial de la Jucu se ridica deja la aproape 20 de milioane de euro si ar fi mai ieftin sa se mearga pe varianta extinderii parcului, decat pe aceea de a infiinta Tetarom IV.

„Deja acolo am investiti aproape 20 de milioane de euro, in infrastuctura si o sa ne oprim probabil undeva pe la 25 de milioane. Pentru a extinde infrastructura pe acel teren pe care l-am cerut mai avem nevoie de circa 2 milioane de euro. Oriunde ne-am duce, in alta parte, pe un alt teren de aceeasi suprafata, vorbim din nou de 25 de milioane de euro. Calculul este foarte simplu si este vorba de eficienta”, a mai afirmat directorul Tetarom.

Parcul industrial Tetarom III se intinde acum pe 154 de hectare, ocupate de concernul finlandez Nokia si furnizorii sai.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri