Spiros Jamas, seful companiei din Grecia care a achizitionat 40% din Best Distribution, s-a orientat catre distribuitorul roman de jocuri tocmai datorita echipei de la conducere si nu intentioneaza sa faca schimbari majore dupa achizitia integrala a business-ului dezvoltat de RTC.
“Cu exceptia catorva oameni de vanzari specializati pe care ii vom aduce, nu vom face nicio schimbare la nivel de management. Unul dintre motivele pentru care am achizitionat Best Distribution este faptul ca suntem convinsi ca echipa actuala de management este foarte buna si se va dezvolta o data cu dezvoltarea pietei, cu ajutorul nostru”, a declarat pentru Wall-Street director general si actionar majoritar al CD Media, Spiros Jamas.

Grecii de la CD Media au fost atrasi in Romania, atat de calitatea fortei de munca, cat si de investitiile “demne de luat in seama” a spus Jamas.

“Am aflat ca investitiile care se fac pe piata romaneasca, dar si calitatea fortei de munca sunt demne de luat in seama. Cu o populatie de peste 20 de milioane de locuitori si o piata de consum in crestere, sunt convins ca Romania reprezinta o piata cu un potential ridicat pentru extindere regionala. Anii nostri de experienta si know-how in distributia de jocuri va aduce plus valoare acestei piete”, a spus Jamas.

Oficialul a luat in calcul si intrarea unor noi jucatori pe piata de retail si cresterea prognozata pe segmentul consolelor, doi factori care ar putea influenta pozitiv rezultatele financiare ale Best Distribution si CD Media.

Compania a semnat deal-ul cu RTC in luna noiembrie si isi poate exercita dreptul pentru restul de 60% din actiuni in termen de sase luni de la incheierea contractului. Oficialul a declarat ca CD Media isi va exercita optiunea in timpul limita agreat cu RTC, astfel ca nu exista posibilitatea ca grupul sa rascumpere partea deja tranzactionata.

In plus, Octavian Radu, presedintele RTC, declara anul trecut ca intentioneaza sa renunte la a afacerile care nu sunt core business sau care se pot dezvolta mult mai bine in alta formula.

“Dezvoltarea Best Distribution, ca furnizor, este foarte importanta in procesul de crestere a Divertei si am decis sa aleg un partener cu suficienta forta si experienta pentru Best Distribution. CD Media are si forta si experienta necesare", declara, in noiembrie 2007, Octavian Radu.

Spiros Jamas va miza anul acesta pentru afacerea din Romania pe retail, “care devine din ce in ce mai sofisticat si ofera mai mult spatiu si noi jucatori”.

“Nu vom concura retailerii traditionali, prin deschiderea de magazine proprii; acesta este modelul pe care l-am pastrat in Grecia de-a lungul celor 15 ani de existenta si a contribuit fundamental la cresterea noastra.Cred ca suntem “experti” in furnizarea suportului necesar “expertilor” in retail pentru ca aceasta colaborare sa functioneze cu maxim de randament”, a precizat, insa, oficialul.

In ceea ce priveste platformele de joc, CD Media se va concentra anul acesta in Romania, in egala masura pe PC-uri si pe console.

“Jocurile pentru PC reprezinta 70-75% din piata romaneasca, in timp ce in Europa procentajul pentru PC este mai mic. Credem ca exista un imens potential si pentru jocurile de console, intrucat pretul hardware-ului devine din ce in ce mai accesibil populatiei din Romania. Acest segment va creste repede”, a spus Jamas.

Oficialul crede ca, pe segmentul de gaming, PC-ul va continua sa domine piata si datorita pretului scazut in comparatie cu consolele.

Pe langa publisherii existenti deja in portofoliul Best Distribution (Electronic Arts, Vivendi Games, Take 2 Inetractiv, Ubisoft etc), grecii vor adauga anul acesta produsele Capcom: Lost Planet, Resident Evil 5, Devil May Cry 4, a mai adaugat Jamas.

Best Distribution are o cota de aproximativ 65% pe piata romaneasca de import si distributie de jocuri pentru console si pentru PC si estimeaza pentru 2008 pastrarea aceleasi valori a cotei pe o piata mai dezvoltata.

CD Media a fost infiintata acum 14 ani in Grecia si este lider in distributia de jocuri pentru console si PC pe aceasta piata. Compania este prezenta, de asemenea, pe piata din Cipru, unde detine 50% din actiunile celui mai important jucator local, Goodtones Games Ltd.

CD Media are drepturi exclusive de distributie si localizare Electronic Arts, Vivendi Universal Games (Cipru, Malta), Take 2 Interactive, Logic 3 (Spectra Video), Soldout, Capcom (Ciprus, Balcani) sau Microsoft (Xbox, Xbox 360, PC).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri