Jucatorii din industria mondiala de telecomunicatii isi prezinta, de luni, noutatile anului 2008, la cel mai mare targ de telefonie mobila, Mobile World Congress (3GSM) din Barcelona, care se va desfasura pe durata a patru zile. Cu trei zile inaintea deschiderii celui mai mare targ de telefonie mobila, presa de specialitate dezvaluie primele produse ce urmeaza a fi prezentate la grandiosul eveniment.
Telefon 3G mai ieftin de 100 de dolari

NXP Semiconductors si Purple Labs si-au unit fortele pentru a crea telefonul Purple Magic 3G. Dispozitivul opereaza cu Linux, poate efectua apeluri video, are un MP3 player incorporat si se poate conecta la internet. Pretul terminalului Purple Magic 3G, care va fi prezentat saptamana viitoare la Mobile World Congress, va fi sub 100 de dolari. Terminalul functioneaza, atat in retele 3G, cat si in cele 2G, acolo unde retelele de Generatia a treia (3G) nu sunt disponibile.

Sony Ericsson aduce telefoane revolutionare

Sony Ericsson va prezenta la showul de comunicatii cateva telefoane mobile foarte atractive. Potrivit publicatiei Gizmodo, joint venture-ul Sony Ericsson va aduce la Barcelona 4 telefoane din seria SE, al caror nume de cod sunt “Alona”, “Bei Bei”, “Tyra” si “Josephine”. Alona este un telefon walkman, cu un design indraznet, Tyra are un touch screen de 2,6 inci, camera de 5MP si conectivitate Wi-Fi. Pentru modelul Josephine, producatorul a renuntat la Wi-Fi, iar camera foto are doar 3,2 MP.

LG aduce un telefon mai subtire

LG a anuntat deja modelul LG-KF510, cu butoane sensibile la atingere , asemanator modelului Chocolate, si cu grosime de 10,9 milimetri. Terminalul dispune de o camera foto de 3.0 MP, MP3 player. LG-KF510 va intra pe piata in luna martie si va fi disponibil in doua culori Stardust Dark Grey si Sunset Red.

Specialistii spun ca telefonul va putea fi achizitionat la preturi cuprinse intre 300 si 350 de dolari, in functie de regiune. Lansarea face parte din strategia LG de a impulsiona business-ul din Europa, unde compania isi propune vanzarea a 13,5 milioane de unitati in 2008, cu 38% mai mult decat in 2007.

Glofiish M810 si V900

E-TEN se va prezenta la editia de anul acesta a Mobile World Congress cu doua modele noi, Glofiish M810 si V900, primele dintr-o serie noua de Pocket PC-uri. Seria se va concentra pe portabilitatea divertismentului. Modelul V 900 este primul terminal cu caracteristici mobile TV, oferind suport pentru transmisii video digitale. Telefonul beneficiaza de conectivitate HSDPA, GSM, Wi-Fi si Bluetooth, dar are si functionalitati GPS.

Glofiish M810 este un telefon cu conectivitate HSDPA, Wi-Fi si GPS care se adreseaza mai cu seama bloggerilor si celor carora le place sa posteze comentarii. Terminalul este dotat cu tastaura QWERTY si o camera cu autofocus care permite incarcarea rapida pe web a imaginilor captate. Potrivit oficialilor, cele doua terminale vor fi scoase la vanzare in a doua jumatate a anului 2008.

Ericsson aduce tehnologii broadband si multimedia

Ericsson va prezenta cele mai recente tehnologii multimedia si broadband, inclusiv premiere absolute, la Mobile World Congress din Barcelona, Spania, intre 11 si 14 februarie. Prezentarile Ericsson vor dezvalui cele mai recente inovatii in domeniul televiziunii, broadband-ului mobil si al eficientei in consumul de energie. Vizitatorii vor putea sa testeze aceste tehnologii si sa afle mai multe despre oferta de serviciil atat in cadrul principalului stand de conferinte al Ericsson - complexul La Fira, Hall 8 si in pavilionul TV, cat si intr-un perimetru in aer liber.

Ericsson va prezenta trei povesti interactive, cu trei personaje, pentru a demonstra cum tehnologia este folosita pe diverse segmente de piata: Jessica, o “digital native”; Tom, un barbat care incearca sa impace cariera cu familia si hobby-urile; Mosi, un tamplar din Africa.

Vizitatorii Pavilionului TV Ericsson, localizat in apropierea Hall 8, in aer liber, vor putea sa experimenteze intregul proces de productie, managing, distribuire si consum de continut TV. Rezervarile pentru demonstratiile din cadrul pavilionului TV sunt limitate la clienti.

Opera vine cu un browser revolutionar

Opera a anuntat prezentarea si lansarea pe piata, la Mobile World Congress, a versiunii 9.5 a sistemului de operare pentru telefoane mobile. Producatorul permite o viteza mai mare de incarcare a paginilor web, dar si o interfata mai apropiata de cea a desktopului. Browser-ul permite lucrul in tab-uri, trimiterea link-urilor si a imaginilor in mesaje text sau multimedia, salvarea paginilor web pentru accesarea offline.

Sistemul de operare Opera Mobile a fost vandut in mai mult de 100 de milioane de unitati, ruland pe telefoane ca HTC, Motorola, Nokia, Samsung, Sony Ericsson, T-Mobile etc.

Samsung lanseaza un concurent pentru Nokia N95

Samsung va lansa la Mobile World Congress un veritabil concurent al telefonului Nokia N95, se zvoneste in presa internationala. Modelul G810 ofera conectivitate GSM/UMTS/3.6Mbps HSDPA, are sistem de operare Symbian S60. Camera foto are 5 megapixeli si zoom optic 3x, dar dispune si de stabilizator optic de imagine. Telefonul are si functionalitati GPS, dispune de Wi-Fi b/g, Bluetooth 2.0 EDR si USB 2.0, toate la un pret de 580 euro, relateaza presa internationala.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri