Britanicii au introdus, vara trecuta, si un plan tarifar fix, prin care clientul plateste 12 euro pentru o sesiune de 24 de ore de transfer de date in roaming.

Din luna iunie, tariful maxim pentru aceste servicii va fi micsorat pana la 60 de euro, reprezentand o reducere de 15 euro. Compania va majora cantitatea de date care poate fi transferata in regim roaming in cele mai multe piete europene, de la 100 MB, pana la 150 MB, costul pe megabyte fiind astfel redus cu aproximativ 45%.

“Vodafone a devenit lider de piata prin lansarea, in 2005, a ofertei de roaming Vodafone Passport, care are in prezent peste 16 milione de utilizatori, si am fost primul operator care a introdus tarifarea lunara pentru serviciile de date in Europa”, a declarat CEO-ul Vodafone, Arun Sarin.

Grupul Vodafone va introduce o varianta a tarifului zilnic fix pentru transferul de date in roaming in interiorul Uniunii Europene in regiuni ca Statele Unite, Asia Pacific sau Africa de Sud.

Orange a anuntat, la sfarsitul lunii ianuarie, reducerea tariferelor cu pana la 46% pentru serviciile serviciile de transfer de date.Potrivit directorului Orange, aceasta reducere de tarife vine in intampinarea nevoilor clientilor din mediul de afaceri care acceseaza frecvent internetul si fac transfer de fisiere direct pe terminalele mobile atunci cand se afla in roaming.

Citeste si:

Vodafone Group Plc, cea mai mare companie de telefonie mobila din lume din punct de vedere al veniturilor, a depasit asteptarile pietei, obtinand o crestere substantiala a veniturilor in al treilea trimestru fiscal datorita evolutiei foarte bune pe pietele emergente.

Compania britanica a anuntat ca veniturile au crescut cu 15,8%, la 9,2 miliarde lire sterline (12,38 miliarde euro), in al treilea trimestru fiscal, cresterea organica fiind de 4,4%, depasind asteptarile analistilor, care estimau o crestere organica de 3,5%-4%.

Veniturile obtinute de divizia de date a Vodafone au crescut cu 41,5%.

Vodafone, al carui portofoliu global de clienti se ridica momentan la 252,3 milioane persoane, a declarat ca achizitiile din India si Turcia i-au permis majorarea venitului grupului cu 15,8%, in timp ce cresterea veniturilor obtinute de divizia de servicii in regiunea EMAPA s-a ridicat la putin peste48%.