6.500 de manifestanti au format duminica un lant uman la Bochum, in vestul Germaniei, protestand fata de anuntata inchidere a fabricii Nokia din acest oras, au anuntat surse sindicale, citate de AFP.
Salariati Nokia, dar si de la alte companii din regiune, purtand torte, au format un lant uman care a facut turul fabricii. Anterior, ei organizasera un mars in oras, potrivit NewsIn.

Cercul luminos simbolic a fost destinat "sa aduca lumina oficialilor din Finlanda", au explicat organizatorii manifestatiei, organizata de puternicul sindicat IG-Metall.

O delegatie IG-Metall intentioneaza sa mearga marti in Finlanda pentru a intalni conducerea companiei si a o convinge sa caute solutii pentru a evita inchiderea fabricii.

Grupul finlandez a anuntat ca va inchide pana la jumatatea anului ultima fabrica de telefoane mobile din Germania, care are 2.300 de salariati si de care depind indirect alte cateva mii de locuri de munca. Nokia intentioneaza sa isi mute productia in Romania, unde costul fortei de munca este mult mai redus.
Anuntul rezultatelor financiare record ale grupului in 2007, la scurt timp dupa anuntul inchiderii fabricii din motive economice, a discreditat Nokia in Germania, unde un numar din ce in ce mai mare de consumatori au inceput sa boicoteze aceasta marca.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri