Salariati Nokia, dar si de la alte companii din regiune, purtand torte, au format un lant uman care a facut turul fabricii. Anterior, ei organizasera un mars in oras, potrivit NewsIn.

Cercul luminos simbolic a fost destinat "sa aduca lumina oficialilor din Finlanda", au explicat organizatorii manifestatiei, organizata de puternicul sindicat IG-Metall.

O delegatie IG-Metall intentioneaza sa mearga marti in Finlanda pentru a intalni conducerea companiei si a o convinge sa caute solutii pentru a evita inchiderea fabricii.

Grupul finlandez a anuntat ca va inchide pana la jumatatea anului ultima fabrica de telefoane mobile din Germania, care are 2.300 de salariati si de care depind indirect alte cateva mii de locuri de munca. Nokia intentioneaza sa isi mute productia in Romania, unde costul fortei de munca este mult mai redus.
Anuntul rezultatelor financiare record ale grupului in 2007, la scurt timp dupa anuntul inchiderii fabricii din motive economice, a discreditat Nokia in Germania, unde un numar din ce in ce mai mare de consumatori au inceput sa boicoteze aceasta marca.