Telefoane mobile de ultima generatie, contracte si colaborari, demonstratii, nimic nu a lipsit din programul primei zile a Mobile World Congress.
Google a prezentat platforma Android

Primul telefon mobil echipat cu Android, sistemul de operare dezvoltat de Google, a fost prezentat la Barcelona, la cel mai mare targ de telecomunicatii, Mobile World Congress, scrie presa internationala.
Oficialii companiei se asteapta ca Android sa devina cel mai folosit sistem de operare pentru telefoanele mobile.

“Vedem mai multe companii din sfera tehnologiei care care demonstreaza cum va opera Android pe tehnologiile lor”, a spus purtatorul de cuvant al Google, Barry Schnitt. “Este evident ca se construieste elanul”, a adaugat acesta.

Google a infiintat un consortiu, denumit Open Handset Alliance, caruia i s-au alaturat 30 de companii membre, alaturi de care a dezvoltat noul sistem de operare. Compania a anuntat ca sistemul de software, cunoscut sub denumirea de Android, esteo platforma deschisa si completa pentru aparatura mobila.

Android a fost numele unei firme mici fondate de Andy Rubin, un designer din Silicon Valley, un spatiu in care isi desfasoara activitatea mai multe firme de renume din domeniul IT si pe care Google a cumparat-o in 2005.

Samsung vrea telefon cu Android

Samsung Electronics si-a anuntat intentia de a crea un telefon pe care sa ruleze Android, sistemul de operare produs de Google. Coreenii se gandesc sa lanseze telefonul pana la inceputul anului viitor, potrivit declaratiilor facute la Mobile World Congress.

David Steel, Vice President of Marketing in cadrul diviziei de digital media la Samsung, estimeaza ca anul acesta compania isi va mentine marginile operatorionale de doua cifre in anul pentru divizia de dispozitive mobile. Oficialul a adaugat ca mentinerea preturilor medii pentru telefoane este foarte importanta, chiar daca acestea se vand si pe pietele in curs de dezvoltare.

“Nu inseamna ca deschidem portile pentru telefoanele ieftine. Trebuie sa vindem ceva mai mult decat un aparat premium”, a spus Steel.

Oficialul a spus ca Samsung va prezenta 11 telefoane pe durata forumului de tehnologie.

Sony Ericsson mizeaza pe Windows Mobile

Sony Ericsson a prezentat, in prima zi a Mobile World Congress, XPERIA X1, primul terminal produs de companie cu sistem de operare Windows Mobile.

“Este o mare oportunitate pentru noi”, a declarat Robbie Bach, oficial Microsoft. Sistemul de operare de la Microsoft ruleaza in prezent pe telefoane produse de patru din primii cinci producatori de terminale mobile din lume, a precizat Bach.

Oficialii Sony Ericsson au declarat ca vizeaza sa devanseze Motorola in vanzarile de telefoane mobile, prin dezvoltarea dispozitivelor multimedia care folosesc camerele foto Cybershot si prin lansarea telefoanelor walkman.

Compania a prezentat si terminalul W980 Walkman, care poate stoca pana la 8.000 de melodii care pot fi transmise catre player-ul din masina. Alte telefoane lansate la Mobile World Congress sunt Cybershot C702, C902 cu camera foto de 5 megapixeli, modelele cu touch screen G700 si G900 si modelul Z770.
Potrivit companiei, cele mai multe dintre terminalele prezentate la Barcelona vor intra pe piata in a doua jumatate a anului.

Nokia N96, succesorul lui N95

Nokia a avut un debut agresiv la Mobile World Congress cu mult asteptatul terminal Nokia N96.

Telefonul are o capacitate de stocare de 16 GB, dar aceasta poate fi extinsa pana la 24 GB. Telefonul este dotat cu camera foto de 5 megapixeli cu autofocus si lentile Carl Zeiss Tessar. Display-ul modelului N76 QVGA, cu diagonala de 2,8 inci. Dispozitivul este dotat cu Wi-Fi si GPS, iar in sprijinul conceptului de mobile TV producatorul l-a echipat cu tuner DVB-H.

Terminalul va fi comercializat incepand din aceasta vara in schimbul sumei de 550 euro (799 dolari americani).

Finlandezii au prezentat si o alternativa mai ieftina a modelului N82, terminalul Nokia N78, dotat cu camera foto de 3,2 megapixeli, GPS, Wi-Fi, transmitator FM si card microSD de 2GB. Acest model va fi lansat pe piata in primavara la un pret de 350 euro (508 dolari americani).






Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri