Unul dintre cei care au infiintat compania Danger este Andy Rubin, care conduce acum noua divizie pentru mobile a Google.

Microsoft nu a dezvaluit pretul de achizitie pentru Danger.

Compania este specializata in programe informatice si servicii pentru internet prin telefonul mobil, cel mai cunoscut produs al sau fiind Sidekick, considerat cel mai bun program din domeniu.

"Cu tot entuziasmul de care e cuprinsa compania, acest moment este foarte important si chiar decisiv pentru viitorul nostru", a spus presedintele diviziei de divertisment si echipamente a Microsoft, Robbie Bach.

"Aceasta preluare ne completeaza imaginea in sensul realizarii tranzitiei de la a fi in afacere si a vedea lucrurile din partea consumatorilor", a spus Bach, intr-o conferinta de presa sustinuta la Barcelona la targul pentru tehnologii fara fir (wireless) Mobile World Congress.

Citeste si:

Oficialii Microsoft au refuzat sa raspunda la intrebarile referitoare la refuzul Yahoo de a-i accepta oferta de 42 miliarde dolari in numerar si actiuni.

Yahoo secondeaza Google in clasamentul motoarelor de cautare pe internet, dar face eforturi in domeniul motoarelor de cautare pentru telefoane mobile si in alte servicii pentru telefonia mobila.

Google a facut furori luni la Mobile World Congress pentru ca mai multi dintre partenerii sai au prezentat cum functioneaza platforma sa Android pentru telefoane mobile.

Proiectul Android este condus de Andy Rubin si la momentul actual incepe sa sparga relatiile traditionale intre companiile de telefonie, producatorii de accesorii, firmele de software si consumatori.