Cifra de afaceri realizata de Genesys Distributie in anul 2007 a fost de 15 mil euro, cu 50% mai mult decat in 2006, a anuntat compania.
O contributie importanta la realizarea acestei cifre au avut-o produsele Dell (portabile, statii de lucru, monitoare, servere, storage) - 50%, urmate de echipamentele de cablare structurata si active de retea - 25%, solutiile de electroalimentare (UPS-uri, grupuri electrogene) - 15% si produsele software si periferice - 10%.

In segmentul de computere totalul incasarilor a crescut cu 140% fata de anul 2006 iar in zona de solutii de electroalimentare cresterea vanzarilor a fost cu 40% peste cifra inregistrata in 2006.

Daca in 2006 ponderea majora in structura vanzarilor de computere o aveau sistemele desktop, in 2007 vanzarile de portabile au inregistrat o dinamica accelerata, ajungand la o pondere de peste 50% din incasarile totale ale acestei linii de business. De asemenea, vanzarile de produse din gamele "enterprise" (servere, storage) au crescut semnificativ, Genesys Distributie fiind desemnata de catre DELL Romania "Best Enterprise Partner 2007".

Fata de anul anterior, in 2007 reteaua de reselleri Genesys Distributie a crescut cu 20% ajungand la peste 900 parteneri, care acopera toate zonele tarii. Extinderea numarului de parteneri s-a datorat in mare masura programelor de sustinere si fidelizare implementate pe parcursul anului, programe ce includ si sesiuni de instruire dedicate resellerilor. Genesys Distributie organizeaza cursuri de certificare si autorizare a partenerilor pentru solutii de cablare structurata - AMP, electroalimentare - Eaton|Powerware, Newave si software - Citrix, National Instruments. De asemenea, sunt sustinute periodic seminarii si prezentari de produse si tehnologii, atât cu tematica tehnica dar si dedicate fortei de vânzari.

Un obiectiv important al strategiei de dezvoltare a companiei il constituie diversificarea portofoliului de produse, care in 2007 s-a concretizat in semnarea unor noi parteneriate cu Netgear, Transition Networks, Telsey, Avocent. De asemenea, anul trecut s-a realizat lansarea pe piata romaneasca a marcii proprii de surse de putere neintreruptibila (UPS-uri) - REDi.

"Pentru 2008 ne propunem o crestere a cifrei de afaceri cu 40%, ceea ce inseamna incasari de peste 21 mil euro pe baza brandurilor existente in portofoliu in acest moment. Estimam cresteri importante mai ales in segmentele retail (on-line si hypermarket), SMB (distributie prin parteneri locali si regionali), dar si pe baza proiectelor realizate de integratori de sistem. In acelasi timp ne propunem sa completam si sa diversificam gama de produse prin atragerea de noi furnizori mai ales in segmentele de periferice, networking si software, ceea ce ne va permite o crestere cu peste 60% fata de cifra obtinuta in 2007", a declarat Sorin Baltag, CEO, Genesys Distributie.

Genesys Distributie face parte, alaturi de Genesys Systems si GENESYS Distribution OOD Bulgaria, din grupul de firme Genesys, a carui cifra totala de afaceri pe anul 2007 a fost de 30 milioane euro.

Genesys Distributie este dedicata distributiei cu valoare adaugata de echipamente si produse de marca prin reselleri IT&C, integratori de sistem si retaileri. Între marcile promovate de companie, care are peste 30 de furnizori internationali, se numara Dell, Netgear, Allied Telesis, AMP Netconnect, Eaton | Powerware, Corning, Newave, Citrix, ThinPrint, National Instruments, SimpleTech, Samsung, si altele.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri