Noua alianta intre Apple Computer si Intel va reverbera in Silicon Valley si va crea valuri si la Hollywood.
Companiile producatoare de PC-uri si producatorii de software negociaza de cativa ani cu studiourile de film pentru a le permite clientilor sa receptioneze, sa schimbe si sa imparta filme si alt continut premium. In ultimii ani studiourile au devenit tot mai deschise in a adapta produsele lor pentru retelele de acasa, dar frica privind pirateria si controlul asupra continutului nu a disparut. Ca rezultat, multe companii video-on-demand, precum Akimbo, nu ofera filme ce au fost prezentate recent in cinematografe.
Insa recent anuntatul parteneriat intre Apple si Intel - prin care Apple va incepe sa adopte cipuri Intel in PC-urile sale in 2006 - ar putea castiga si cooperarea conglomeratelor de divertisment.

Apple a pavat drumul pentru vanzarile legale de muzica pe Internet prin iPod si serviciul sau iTunes. Tehnologia iTunes si termenii contractuali din spatele ei au devenit cel putin inspiratie, daca nu model, pentru contractele viitoare. De la iTunes, alte cateva companii au incercat sa vanda melodii online.
Intre timp, Intel si-a extins eforturile de a atrage Hollywood-ul catre tehnologiile IT. Compania sponsorizeaza dineul Producers Guild Award, de exemplu, si difuzeaza un film despre WiMax la Festivalul anul de film Sundance. Catre sfasitul acestui an, Revelation Entertainment va lansa simultan un film in cinematografe si pe Internet.
La fel de important, producatorul de cipuri este un membru proeminent al multor consortii industriale, precum Digital Home Working Group, al carui scop este de a crea sisteme de management al drepturilor digitale si alte tehnologii ce vor pava calea pentru schimbul de continut video intre dispozitive. Intel a incercat, de asemenea, sa promoveze EPC, un PC pentru living room care functioneaza ca un server si dispozitiv de stocare pentru muzica, jocuri si continut video.

Negocierile cu studiourile de film au fost dificile dar au avut un oarecare succes. Luna trecuta, Paul Otellini, CEO al Intel a declarat ca multe din problemele de dezacord dintre studiourile de film si industria PC privind distributia de filme, au fost depasite. Executivii studiourilor de film au dat de inteles ca experimente video-on-demand vor incepe pe parcursul acestui an.
De asemenea, colaborarea dintre cele doua companii ar putea in sfarsit sa faca un succes din playerul video portabil. Apple lucreaza de anul trecut cu producatori taiwanezi la un player video portabil. Intel a proiectat cateva astfel de unitati, care au fost vandute prin distribuitori precum Sonicblue.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri