Anuntul vine la doar doua saptamani dupa ce Microsoft si-a anuntat intentia de a achizitiona unul dintre competitorii sai, Yahoo Inc., pentru suma de 40 miliarde de dolari. Astfel, decizia este perceputa ca fiind o recunoastere a faptului ca strategia anterioara Microsoft a reprezentat un adevarat esec, chiar daca oficialii neaga o astfel de legatura.

Una dintre cele mai importante schimbari la nivelui conducerii o reprezinta numirea lui Andy Lees drept vicepresedinte al departamentului de telecomunicatii, acesta inlocuindu-l pe Pieter Knook. Dupa cum declara purtatorul de cuvant al companiei, Lou Gellos, acesta din urma “a luat decizia de a parasi compania pentru a urma alte oportunitati, alegand sa-si desfasoare in continuare activitatea in functia de conducere a departamentului similar din cadrul Vodafone Group PLC”.

Un alt aspect important il reprezinta inlocuirea lui Steve Berkowitz, vice presedinte al Microsoft Online Services, anuntul companiei conform caruia, Berkowitz va parasi corporatia in August. Acesta a fost angajat in Aprilie 2006 pentru a imbunatati performantele inregistrate de Microsoft in ceea ce priveste portalurile de cautare dar nu a reusit sa tina pasul cu dominatia mereu in crestere a puternicul competitor pe piata, Google.

In ceea ce priveste operatiunile online, responsabilitatea a fost divizata pentru trei vice presedinti ce se vor ocupa atat de activitatile legate de Internet cat si de cele de imbunatatire ale sistemului de operare Windows. Acestia vor fi coordonati de Kevin Johnson.

Citeste si:

Satya Nadella a devenit presedinte al departamentelor de cautare, portaluri si publicitate. El se va ocupa in mod deosebit de partea inginereasca ce sta la baza cautarilor Web, a sistemelor de promovare si a celorlalte sisteme corelate dar si de programarea portalului MSN.

Bill Veghte va ocupa pozitia de prim vicepresedinte al departamentului de servicii online, urmand sa se ocupe de vanzari, marketing si managementul productiei.

Brian McAndrews, vicepresedinte al departamentului de publicitate, se va ocupa exclusiv de activitatile strategice de marketing, lucrand in colaborare cu Veghte si Nadella.