Penetrarea internetului in Europa are totusi proportii contrastante de la tara la tara. Astfel, daca in tarile scandinave sau in Tarile de Jos, rata penetrarii internetului atinge 80 de procente, Polonia, Grecia sau Italia raman in urma clasamentului.

Anul trecut, Internetul ajunsese in Rusia in 25% dintre gospodarii, in crestere de la 23%, cat era rata penetrarii Internetului in 2006. Potrivit studiului eMarketer, cifra va progresa rapid, ajungand in 2012 la 47,2%.

Potrivit raportului citat, intre 80 si 90 de procente dintre utilizatorii cu varste intre 16 si 24 de ani, din majoritatea tarilor in care a fost aplicat studiul, se conecteaza la Internet cel putin o data pe saptamana.

Citeste si:

Barbatii utilizeaza mai des internetul decat femeile, se mai arata in raport. Astfel, in categoria celor de 16 pana la 24 de ani, 79% dintre barbati folosesc internetul, fata de 77% dintre persoanele de sex feminin. In categoria seniorilor, doar 19% dintre femei navigheaza pe Internet, fata de 31% dintre barbati.

eMarketer defineste internautul ca o persoana care urilizeaza Internetul o data la pe luna, indiferent de locatie.