“Pentru 2007, estimam o crestere de aproximativ 20% a serviciilor IT din Romania, structura pietei fiind una stabila, si anume cresteri relativ egale pe toate subtehnologiile. In ceea ce priveste anul 2008, investitiile in servicii IT vor creste cu 19,6%. Competitia acerba va fi un factor marcant al acestui an, iar companiile nationale, internationale si multinationale se vor lupta pentru cote cat mai mari din investitiile locale, straine si fondurile structurale europene destinate serviciilor IT”, a spus Calin Mirea.

Serviciile de suport si integrare de sistem vor continua sa domine piata serviciilor IT, iar contractele tip proiect vor deveni din ce in ce mai raspandite in decursul anului 2008, a adaugat analistul.

Valoarea totala a pietei IT din Romania ar putea inregistra in 2008 o crestere de 11%, pana la 1,37 miliarde de euro, insa ritmul de crestere va fi mai scazut decat cel din 2007, cand piata IT a avut o ascensiune de 16,7%, potrivit ultimului studiu al IDC, de la jumatatea lunii ianuarie.

Citeste si:

In 2006, valoarea pietei de servicii IT din Romania a atins 176,5 milioane de euro, in crestere cu 18,4 procente fata de anul 2005, reprezentand unul dintre cele mai rapide ritmuri de dezvoltare din statele Europei de Sud-Est. Serviciile de integrare de sistem au reprezentat cea mai mare parte din veniturile totale ale pietei de servicii IT, cu o cota de 24,3%, urmate de suport hardware si instalare (17,8%) si suport software si instalare (13,6%).

Compania de analiza International Data Corporation publica mai mult de 25 de studii anuale, analize trimestriale si baze de date continand informatii esentiale ale pietei tehnologiei informatiei din Romania.