Potrivit unui comunicat de presa emis luni de autoritatea de concurenta, "operatiunea notificata nu indeplineste cumulativ conditiile de prag prevazute de Legea concurentei, agentul economic achizitor si grupul din care acesta face parte nedesfasurand activitati economice in Romania".

Conform informatiilor furnizate de Consiliul Concurentei, pragurile valorice prevazute de lege au in vedere cifrele de afaceri ale agentilor economici implicati in operatiune, realizate atat la nivel mondial, cat si pe teritoriul Romaniei.

"Astfel, potrivit dispozitiilor Legii concurentei nr. 21/1996, republicata, sunt supuse controlului si trebuie notificate Consiliului Concurentei, pentru analiza compatibilitatii lor cu un mediu concurential normal numai concentrarile economice care depasesc pragurile valorice prevazute de lege. Acestea sunt indeplinite daca cifra de afaceri cumulata a agentilor economici implicati intr-o operatiune de concentrare economica depaseste echivalentul in lei a 10.000.000 euro si exista cel putin doi agenti economici implicati in operatiune care sa realizeze pe teritoriul Romaniei, fiecare in parte, o cifra de afaceri mai mare decat echivalentul in lei a 4.000.000 euro", se precizeaza in comunicatul de presa.

IIRUC Service este o societate activa pe piata serviciilor IT, pe piata comercializarii echipamentelor IT, pe piata serviciilor de intretinere si reparatii a masinilor de birou, de contabilizat si a calculatoarelor.