Investitia de aproximativ 17 milioane de dolari va furniza capital intreprinderilor mici si mijlocii ce activeaza pe pietele in curs de dezvoltare, scrie Business Week.

SEDF, detinut de miliardarul George Soros, face parte din Organizatiile Caritabile Soros, iar Omidyar Network este o firma ce se ocupa de investitii cu caracter filantropic.

De asemenea, Google.org intreprinde cercetari in domenii cum ar fi sursele alternative de energie si cauze ale schimbarii climatice, reprezentand, astfel, departamentul ce se ocupa de actiunile de responsabilitate sociala corporatista in cadrul Google.

Aceste trei organizatii au declarat ca vor face investitii de aproximativ 3,5 milioane de dolari pentru a impulsiona intreprinderilor mici si mijlocii din India, intreprinderi care, deocamdata, nu au acces la anumite optiuni de finantare.

Citeste si:

“ Prin actiunile noastre, vom incerca sa acoperim imensa cerere de finantare din partea intreprinderile mici si mijlocii. Ignorate pentru o perioada foarte mare de timp de catre pietele de capital, IMM-urile reprezinta o extraordinar de atractiva oportunitate pentru investitii si, totodata, motorul ce antreneaza cresterea economica la nivelul unei tari”, declara Neal DeLaurentis, vicepresedinte al Fondului pentru Dezvoltare Economica Soros.

“ Am vazut ce pot face micile imprumuturi la nivel personal; din acest motiv, am decis infiintarea unei astfel de companii. Suntem extreme de incantati pentru ca, astfel, vom avea ocazia sa oferim noi oportunitati pentru intreprinderile mici si mijlocii”, declara Jim Bunch, director al departamentului de investitii din cadrul Omidyar Network.

Google.org a anuntat un numar de initiative pe care le va sustine in urmatorii 5 - 10 ani.

Fondatorii companiei, Larry Page si Sergey Brin, si-au luat angajamentul de a consacra un procent din dividendele companiei si un procent din profiturile anuale, dar si timp pentru actiuni filantropice.