Maguay, companie care activeaza pe segmentul integrarii de sisteme IT, statii grafice si servere, tinteste pentru anul 2008 o cifra de afaceri de 11 milioane de euro, in crestere cu 30% fata de anul 2007, a declarat Eduard Pughin, Manager Operational al companiei.
Maguya a inregistrat in 2007 o cifra de afaceri de 8,5 milioane de euro si si detine o cota de piata de 40% intre integratorii locali de sisteme IT, statii grafice si servere, a spus Eduard Pughin.

"Am incheiat anul 2007 cu o cifra de afaceri in crestere cu 25% in comparatie cu 2006, iar pentru anul in curs ne propunem o evolutie pana la 11 milioane de euro. Cresterea va fi dictata in special de parteneriatele cu Intel si Microsoft, dar si de recunoasterea brandului Maguay pe piata locala", a declarat Eduard Pughin.

Pe segmentul serverelor veritabile, categorie de business prioritara pentru companie, Maguay a avut o cota de piata de 6% in 2007 si intentioneaza sa vanda in 2008 circa 1.000 de unitati, prin care sa isi asigure o cota de piata de 10%. Potrivit lui Pughin, serverele reprezinta 20, pana la 25% din business-ul Maguay. Pentru seria de notebook-uri eXpertBook, lansata in noiembrie 2007, Maguay tinteste pana la 4000 de produse vandute, pe o piata in crestere, care ar putea ajunge la 450.000 de unitati.

Compania a lansat pe piata gama de servere Maguay eXpertBlade, pe platforma Intel Multi Flex, destinat segmentului IMM-urilor.

“Maguay eXpert Blade acopera un segment foarte dinamic al pietei de servere, cel adresat companiilor mici si medii, care au acum o tehnologie si un produs dedicat, cu o eficienta a investitiei si o flexibilitate a cresterii de putere de procesare ce vor permite un management al infrastructurii mult mai adaptat ritmului de crestere al companiei”, sustine Eduard Pughin.

Frantisek Fait, Channel Business Development Manager, Intel Corporation,a declarat ca, potrivit unui sondaj IDC, exista o piata potentiala de aproximativ 800.000 de companii mici si medii din zona EMEA (Europa, Orientul Mijlociu si Africa) pe care Intel o vizeaza anul acesta pe segmentul serverelor.

Compania Maguay, producator si distribuitor local de solutii informatice, a fost infiintata in anul 1997, are sediul central in Bucuresti si detine trei filiale in Targoviste, Ploiesti si Constanta. Compania are in prezent circa 60 de angajati.

Compania a realizat proiecte complexe de infrastructura IT pentru societati ca A&D Pharma si Interbrands Marketing&Distribution.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri