"Jucam pe o piata cu un potential aflat la cote ridicate, care ne-a dat ocazia ca in 2007 sa avem o crestere a veniturilor situata mult peste nivelul de evolutie al acesteia", a declarat directorulul general Xerox Romania si Republica Moldova, Marius Persinaru (foto).

Potrivit acestuia, investitiile in dezvoltarea si extinderea departamentului de servicii de management al documentelor au avut rezultate foarte bune.

La finele anului 2007, Xerox Romania a deschis in Bucuresti un nou centru de scanare si arhivare, valoarea totala a investitiei fiind de aproximativ jumatate de milion de dolari. De asemenea, in 2007, departamentul de servicii de management al documentelor a crescut numarul clientilor cu 13 si a inregistrat o crestere totala a veniturilor de aproximativ 30 %, ceea ce a determinat o marire considerabila a contributiei departamentului la veniturile totale ale companiei pentru anul 2007.

Veniturile din vanzarile echipamentelor de birou au inregistrat o crestere de 45 %, bazata in primul rand prin comercializarea de echipamente multifunctionale si de imprimante laser color.

Conform datelor IDC furnizate companiei, Xerox este lider de piata, ca valoare, pe segmentul perifericelor laser pentru birou, inregistrand o cota de piata de 25 %. De asemenea, potrivit IDC, Xerox Romania ocupa o pozitie foarte buna pe piata echipamentelor multifunctionale A3, fiind lider pe segmentul monocrom, cu o cota de aproximativ 48% ca numar de unitati vandute si 55 % ca valoare.

Citeste si:

Intre echipamentele cel mai bine vandute in 2007 se numara seria de multifunctionale monocrome WorkCentre Pro (modelele 128, 123, 245 si 133 ) dar si seria de echipamente color WorkCentre 7132/7232/7242.

"Divizia de hartie a avut o evolutie foarte buna si in 2007. Cel mai important moment al anului trecut a fost lansarea ofertei speciale de hartie reciclata, atat clasica, cat si colorata si a unui pachet de media speciale", potrivit companiei.

In ceea ce priveste anul 2008, principalele directii de crestere vor ramane echipamentele laser. De asemenea, un ritm de crestere foarte bun isi vor mentine si echipamentele multifunctionale, care datorita costului de administrare, din ce in ce mai eficient, tind sa ia locul echipamentelor monofunctionale de birouri.

Xerox Romania si Republica Moldova este subsidiara companiei Xerox, avand o activitate pe piata locala de peste 35 de ani. Alaturi de cei sase distribuitori, 27 de concesionari si peste 180 de reselleri autorizati, Xerox Romania si Republica Moldova ofera atat companiilor, cat si clientilor individuali, solutii, echipamente si media pentru administrarea eficienta a documentelor.