ANRCTI va lansa proiectul privind portabilitatea numerelor in 21 octombrie

Proiectul Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI) privind portabilitatea numerelor va fi disponibil din 21 octombrie si utilizatorii de servicii de telefonie fixa si mobila vor putea sa isi pastreze numarul de telefon atunci cand schimba furnizorul.

Totodata, pentru buna informare a utilizatorilor, autoritatea va desfasura doua campanii de informare cu privire la modificarea modului de formare a numerelor de telefon in urma inchiderii Planului national de numerotatie si cu privire la portabilitatea numerelor.

"Pe parcursul acestui prim an de reglementare fundamentata strategic, ANRCTI se va concentra pe revizuirea pietelor relevante din sectorul comunicatiilor electronice si va avea ca obiective principale promovarea concurentei si a intereselor utilizatorilor finali in sectoarele de comunicatii electronice si servicii postale, promovarea utilizarii tehnologiei informatiei si imbunatatirea dialogului cu industria si utilizatorii finali", informeaza un comunicat al autoritatii emis marti.

ANRCTI publica totodata pe pagina sa de internet planul de actiuni pentru anul 2008, elaborat, pentru prima oara, pe baza unui document de strategie pentru urmatorii trei ani.

De asemenea, ANRCTI va acorda in cursul anului 2008 o noua licenta de comunicatii mobile in benzile de frecvente 410-415/420-425 MHz. in vederea impulsionarii concurentei pe piata serviciilor de telefonie mobila.

Autoritatea mentioneaza in comunicat ca va continua si in acest an implementarea serviciului universal prin desemnarea furnizorilor de serviciu universal pentru instalarea a 172 de noi telecentre.

ANRCTI intentioneaza de asemenea sa elaboreze cadrul de reglementare pentru activitatea de administrare a domeniului .ro si sa revizuiasca normele tehnice si metodologice pentru aplicarea Legii nr.589/2004 privind activitatea notariala.

Persoanele care vor sa transmita observatii si propuneri privind planul de actiuni al ANRCTI pentru anul 2008 o pot face pana la 26 martie 2008, pe adresa sediului central al ANRCTI sau direct la registratura ANRCTI.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri