Guvernul a aprobat, finalizarea privatizarii Romtelecom, prin listare la bursa, fiind listate, pentru inceput, 10% din actiunile detinute de stat.
"Ne dorim ca, in toamna, sa finalizam cu succes o procedura de listare la bursa", a declarat Karoly Borbely, ministrul comunicatiilor.

Potrivit ministrului comunicatiilor, procedura de selectare a consultantului va fi reluata in cursul zilei de maine, va dura doua luni, iar pregatirea companiei Romtelecom de catre consultant va dura sase luni.

Ministrul a precizat ca vor fi luate in considerare bursele externe, pentru ca acestea vor indica exact care este valoarea Romtelecom si pot atrage atentia investitorilor asupra mediului de afaceri din Romania, dar nu exclude nici listarea la bursa de la Bucuresti.

Pentru inceput, autoritatile romane intentioneaza sa vanda 10% din actiunile detinute de stat, dar procentul poate creste in urma discutiilor cu compania de consultanta. "Nu am spus ca o sa vindem tot. Procentele cu care vom iesi pe bursa o sa le stabilim in urma discutiilor cu consultantul", a precizat ministrul.

Statul roman detine aproape 46% din actiunile Romtelecom, iar grupul OTE detine 54,01% din actiunile companiei.

Romtelecom, companie condusa de Yorgos Ioannidis (foto), a anuntat recent ca va reduce numarul de angajati in anul 2008 cu 2.500 de persoane, masura fiind necesara pentru atingerea obiectivelor de eficienta prevazute in strategia de dezvoltare a operatorului de telecomunicatii.

La finele lunii septembrie 2007, compania avea 12.304 de salariati, conform datelor publicate de grupul elen de telecomunicatii OTE, actionarul majoritar al Romtelecom
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri