“Solutiile de securizare a continutului si de management al amenintarilor (antivirus, anti-spyware, VPN, anti-spam etc.), impreuna cu solutiile de management al identitatii au reprezentat cea mai mare parte a pietei de securitate IT din Romania, cumuland o cota de piata de peste 90%”, a declarat Calin Mirea, Research Analyst al IDC Romania.

Rezultatele au fost comunicate in cadrul conferintei IDC IT Security Roadshow 2008, la care au participat partenerii locali si regionali Microsoft Romania, Trendmicro, Qualys, Fortinet, Symantec, IBM ISS, Blue Coat.

"IDC IT Security Roadshow 2008", numit evenimentul IT al anului in multe tari, este un forum care ajuta organizatiile sa analizeze o gama larga de probleme de securitate.

Citeste si:

Evenimentul a evidentiat cele mai noi tendinte de pe piata securitatii IT, primele zece previziuni IDC cu privire la securitatea IT in 2008 si modul in care se pun bazele unei strategii de securitate totala.

Compania de analiza International Data Corporation publica mai mult de 25 de studii anuale, analize trimestriale si baze de date continand informatii esentiale ale pietei tehnologiei informatiei din Romania.