Yahoo Inc a anuntat ca se confrunta cu sapte procese initiate de catre actionarii proprii din cauza felului in care a administrat situatia dupa ce grupul Microsoft a facut o oferta nesolicitata de preluare, in valoare de 42 miliarde dolari, informeaza Reuters, citat de NewsIn.

Actionarii sunt nemultumiti de faptul ca managementul Yahoo a fost in totalitate distras de catre oferta facuta de Microsoft, ignorand alte probleme legate de administrarea companiei.

Patru dintre procese au fost initiate in California si trei in Delaware, a declarat Yahoo, intr-un comunicat remis Comisiei pentru burse si valori mobiliare (SEC).

"Nu credem, conform cunostintelor noastre, ca vreuna dintre aceste actiuni va avea un impact material asupra bilantului nostru contabil", a precizat Yahoo, conform Reuters.

Impasul dintre Microsoft si Yahoo dureaza se aproape o luna si, in timp ce analistii considera ca cele doua companii vor ajunge eventual la un acord, problemele nu arata semne de rezolvare rapida.

Situatia nu a evoluat foarte mult de la lansarea ofertei Microsoft, pe 1 februarie, propunere refuzata de consiliul Yahoo pe motiv ca subevalueaza compania. Microsoft a replicat ca oferta este corecta si a cerut conducerii Yahoo sa isi revizuiasca pozitia.

In cazul in care vor ajunge la un acord, Microsoft si Yahoo vor trebui sa fuzioneze doua sisteme diferite de advertising si sa consolideze sisteme de computere complet separate.


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Nu te opri la Google AdWords: De ce ar trebui sa investesti in Bing?