Cel mai mare producator de telefoane mobile din lume, Nokia, a precizat ca tehnologia Silverlight va fi disponibila pentru platforma de operare S60, folosita de telefoanele mai avansate, urmand apoi a fi disponibila si pentru platforma S40, utilizata de telefoanele mai ieftine produse de Nokia.

Aplicatiile platformei S60, contruita de baza sistemului de operare Symbian, sunt folosite intr-o mare masura de linia de produse Nokia, dar si de telefoanele mobile produse de LG Electronics si Samsung Electronics.

Platforma S60 este utilizata de aproape jumatate dintre telefoanele mobile avansate din lume (aproximativ 150 de milioane terminale mobile). Cel mai apropiat rival al acestei platforme este Windows Mobile, produs chiar de Microsoft, care detine doar 10% din piata.

Citeste si:

In 2005, cele doua companii au semnat primul acord de cooperare, privind utilizarea aplicatiei Windows Media Player pe telefoanele Nokia, dand nastere la speculatii, avand in vedere ca cele doua grupuri sunt concurente pe piata aplicatiilor pentru telefoanele mobile.

Intr-o perioada in care preturile la telefoanele mobile scad, vanzatorii de telefoane cauta noi surse de venit din diviziile de software, iar Microsoft cauta sa se extinda pe piata aplicatiilor pentru telefoane mobile.

In 2007, Nokia a inceput sa utilizeze tehnologia de protectie PlayReady produsa de Microsoft si a adaugat acces la serviciile Windows Live de pe intermediul telefoanelor proprii.
Silverlight este un rival al tehnologiei Flash dezvoltata de catre Adobe Systems.
"Vom sprijini in continuare tehologia Flash, precum si alte tehnologii", a declarat purtatorul de cuvant al Nokia, Mark Durrant.