Tintele Apple raman in picioare: 10 mil. de iPhone vandute in 2008

Apple isi propune sa vanda 10 milioane de iPhones la nivel global pana la sfarsitul anului in curs.

Tinand cont ca productia iPod-urilor se va reduce anual incepand cu al doilea trimestru din 2008, inregistrand o scadere cuprinsa intre 10 si 15%, obiectivele Apple nu vor fi schimbate, potrivit lui Scott D. Craig, analist IT.

Apple au vandut de la lansarea produsului iPhone, 29 iunie 2007, doar patru milioane de exemplare pana la 15 ianuarie anul curent, ceea ce inseamna 19. 900 de unitati pe zi.

Apple doreste ca, pana la sfarsitul lui 2008, sa vanda 10 milioane de produse iPhone, potrivit lui Steve Jobs, director executiv Apple.

Pentru ca anul acesta Apple sa efectueze 10 milioane de vanzari iPhone, este nevoie sa fie achizitionate 27.322 de produse zilnic, sapte zile pe saptamana, pe tot parcursul anului.

“Scopul nostru este de a atinge zece milioane de iPhone-uri vandute in acest an”, a spus Jobs la intalnirea anuala cu actionarii companiei.

Apple a inregistrat in ultimele saptamani anumite greutati in ceea ce priveste atingerea targetului propus pentru 2008 , dificultati cauzate in parte de incetinirea procesului economic existent in Statele Unite, relateaza International Business Times.

Astfel, vanzarile estimate pentru acest an vor scadea cu 5%, de la 11,1 milioane de unitati, cat se inregistra in 2007, la 10 milioane de unitati.

O strategie pe care Apple o foloseste in drumul sau pentru a-si atinge targetul este de a intra pe piata asiatica cu iPhones incepand cu 2008, conform directorului de operare Tim Cook. “Vom intra intr-o zi pe piata din China, nu pot sa spun cand anume, iar intr-o alta zi pe cea din India”, a afirmat acesta.

Totusi, chiar daca cererea in Statele Unite nu mai este atat de mare, exista doritori ale produsului din alte parti ale lumii, editeaza Forbes.

iPhones se vand la ora actuala in Statele Unite ale Americii, in Marea Britanie, in Franta si Germania.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri