Compania care detine site-ul de socializare Facebook l-a adaugat in echipa sa pe Sheryl Sandberg, veteranul celor de la Google, ca Chief Operating Officer (COO).

Motivul pentru care Facebook a facut acest transfer consta, in primul rand, in reevaluarea planului de afaceri pe care le au acestia, a declarat Mark Zuckerberg (foto), fondatorul Facebook, pentru silicon.com.

Angajarea lui Sandberg reprezinta un impuls pentru advertiserii companiei, iar prezenta sa ii va ajuta sa obtina ceea ce si-au propus pe piata globala – sa ofere tuturor oamenilor din lume sansa de a comunica eficient.

Experienta fostului angajat al Google reprezinta o achizitie nemaipomenita, considera fondatorul Facebook, Zuckerberg.

Influenta pe care o va avea Sandberg in noua postura va fi una subtila din mai multe puncte de vedere, fiindca Sheryl nu se va ocupa doar el de ceea ce se intampla la Facebook, compania avand si alti 500 de angajati.

Intrebat de pozitia pe care o adopta referitor la vechiul angajat, Owen Van Natta, Zeckerberg a declarat ca acesta avea un alt rol in companie, ocupandu-se mai mult de vanzari directe si de imbunatatirea strategiilor de afaceri.

Totodata, acesta nu vede venirea lui Sandberg ca pe o inlocuire a lui Owen, intrucat sarcinile sale nu se vor rezuma doar la ceea ce facea predecesorul sau.

Facebook face angajari masive, in prezent, cu scopul de a gasi cat mai multe persoane talentate. Sansele ca acestia sa-si creasca profitul in 2008 sunt destul de mari, dupa cum afirma cofondatorul companiei, intrucat acestia inregistreaza succese in tot ceea ce si-au propus.

Facebook are, in prezent, 64 de milione de utilizatori fideli, fiind una dintre cele mai populare retele de siteuri cu caracter social. 60% dintre acestia locuiesc in afara Statelor Unite, iar oficialii companiei spun ca 2,8 milioane dintre utilizatorii activi locuiesc in America Latina sau Spania.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
(P) Vino la EXPO SHOP - Future Retail Solution 2019