Google a obtinut marti aprobarea neconditionata a Comisiei Europene (CE) pentru preluarea companiei de publicitate pe internet DoubleClick pentru 3,1 miliarde dolari, in ciuda obiectiilor din partea concurentilor si sustinatorilor confidentialitatii.

Google obtinuse deja aprobarea autoritatilor antitrust din Statele Unite.

"Investigatia amanuntita a Comisiei Europene a indicat ca Google si DoubleClick nu exercita constrangeri majore de natura competitiva una asupra activitatilor celeilalte si, prin urmare, cele doua firme nu pot fi considerate concurente in prezent", sustin reprezentantii Comisiei Europene.

Google este motorul de cautare pe internet cel mai folosit din Europa, iar tranzactia a atras criticile unor concurenti precum Microsoft Corp si Yahoo Inc.

Comisia a mai mentionat, totodata, ca tranzactia nu va avea puterea de a marginaliza activitatea concurentilor Google in serviciile de publicitate pe internet "ad serving", care folosesc programe speciale pentru a ajuta companiile de publicitate sa tinteasca potentialii clienti.

Comunicatul Comisiei Europene mai mentioneaza ca, in ciuda ingrijorarii concurentilor, tranzactia nu va bloca accesul la variante alternative oferite de Microsoft, Yahoo si AOL.

Sustinatorii confidentialitatii au criticat tranzactia, deoarece va permite celor doua companii sa isi combine metodele de colectare de informatii despre obiceiurile internautilor.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Cu cat estimeaza Comisia Europeana ca va creste economia Romaniei