Site-ul de licitatii online eBay se loveste de lipsa de suport in stopare criminalitatii pe internet in tari ca Romania, si avertizeaza ca nu se iau suficiente masuri pentru a impiedica fraudele asupra site-urilor de lictatii, scrie ZDNet.

In afara de Romania, oficialii eBay au spus ca e-mailurile de tip phishing, care tintesc clientii eBay, vin si din tari ca Rusia si China.

Mark Lee, oficial eBay Marea Britanie, considera ca “lipsa fricii pentru pedepse adevarate” in aceste tari este principala cauza, tinand sa sublinieze amploarea problemei din Romania.

Citeste si:

“Aceste atacuri sunt, cu siguranta, organizate. Exista orase in Romania unde accentul este pus in totalitate pe site-uri ca eBay ca principala sursa de venit”, a declarat Lee.

Anul trecut in iunie, eBay a dezvaluit cateva detalii despre o campanie de trei ani care a avut scopul de a opri fraudele online generate din Romania si care a dus la sute de arestari.

Cele mai multe eforturi pe care le face Romania in acest sens se concentreaza asupra capitalei, dar majoritatea cazurilor identificate in timpul camapaniei veneau din orase mai mici, a explicat Mark Lee.
Oficialul a declarat ca phishing-ul este una dintre principalele amenintari cu care se confrunta clientii eBay, insa compania depune eforturi pentru a-i educa pe utilizatori sa nu divulge datele personale