Microsoft a anuntat ca tehnologia Kidaro va fi incorporata in produsul sau de virtualizare a desktopului, care permite companiilor sa livreze prin intermediul unei retele de internet, un desktop "virtual", diferit de programul care ruleaza pe calculatorul respectiv.

Virtualizarea desktop-ului permite calculatoarelor sa ruleze mai multe sisteme de operare pe acelasi calculator in acelasi timp si permite, de asemenea, utilizatorilor sa ruleze aplicatii care nu ar fi compatibile cu sistemul de operare de pe calculatorul respectiv.

Tehnologia companiei Kidaro permite managerilor departamentelor IT sa administreze si sa desfasoare desktopuri virtuale.

Citeste si:

Virtualizarea este unul dintre segmentele industriei software care inregistreaza cel mai rapid ritm de crestere, pentru ca extinde modelul traditional de afacere, care "leaga" un calculator de un anumit produs software, cum ar fi sistemul de operare.

Aceasta tehnologie a castigat popularitate in managementul calculatoarelor server puternice si incepe sa castige teren si in administrarea desktopurilor calculatoarelor personale.