Toshiba, pierderi de 986 mil. dolari in urma retragerii formatului HD DVD

Compania japoneza Toshiba ar putea anunta pierderi de 100 miliarde yeni (986 milioane dolari) dupa retragerea formatului HD DVD, urmand a anunta un profit operational pe tot anul de aproximativ 250 miliarde yeni, putin sub estimarile companiei, a anuntat astazi cotidianul Nikkei, scrie Reuters, citat de NewsIn.

Decizia Toshiba de a retrage de pe piata formatul HD DVD va atrage schimbari in productie si alte cheltuieli ce vor dubla pierderea de 50 miliarde yeni asteptata pentru divizia de DVD-uri de noua generatie, potrivit Nikkei.

"Nu am anuntat acest lucru, si prin urmare nu putem face comentarii", a declarat un purtator de cuvant al Toshiba.

Grupul japonez de electronice a anuntat ca se asteapta la un profit operational de 290 miliarde yeni pentru anul fiscal curent ce se va incheia in martie, insa conducerea companiei a precizat ca estimarile Toshiba, numarul doi la nivel mondial in productia de memorii NAND, ar putea fi afectate de scaderi ale preturilor la microcipuri si ecrane pe baza de cristale lichide.

De la anuntul Toshiba, compania japoneza Edion Corp a hotarat sa schimbe playerele HD DVD din magazine cu playere pentru formatul Blu-ray.

Cand Toshiba a anuntat luna trecuta ca va retrage de pe piata formatul HD DVD, compania avea acorduri semnate cu casele Universal Pictures, Paramount Pictures si DreamWorks Animation SKG.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri