Orange Romania, filiala locala a grupului France Telecom, nu exclude achizitiile pe piata locala pentru extinderea portofoliului de servicii, a declarat Didier Lombard, France Telecom Chairman si Chief Executive Officer, aflat in vizita la Bucuresti.
Acesta a precizat ca atunci cand Orange va dori sa se extinda pe segmente pe care nu detine expertiza necesara, nu vor fi excluse achizitiile unor companii care sa ofere experienta necesara pe segmentul vizat.

„Suntem foarte incantati de rezultatele inregistrate de Orange Romania, care plaseaza operatorul roman pe locul al 6-lea in grupul France Telecom, dupa numarul de clienti. Piata locala de telecomunicatii este foarte importanta pentru noi si vom continua sa investim pentru a oferi clientilor din Romania servicii complete de comunicatii dezvoltate cu expertiza Orange”, a declarat Didier Lombard.

Oficialul a precizat insa ca este devreme pentru a vorbi de achizitii concrete si ca orice decizie va fi luata dupa discutii prealabile cu grupul France Telecom.

Orange, pregatita sa aduca iPhone in Romania

Operatorul roman este pregatit sa aduca iPhone-ul legal in Romania atunci cand Steve Jobs va decide intrarea pe piata romaneasca, a declarat Didier Lombard, presedinte si CEO France Telecom.

Didier Lombard a spus ca a insistat ca Apple sa aduca terminalul in Romania, considerand ca tara noastra are o populatie mai deschisa catre noile tehnologii decat alte state din Europa de Vest, insa aceasta decizie apartine oficialilor Apple si nu tine nicidecum de operator.

Telefonul iPhone poate fi achizitionat pe piata romaneasca, insa, din cauza ca aparatul nu a fost lansat oficial in Romania, utilizatorii nu pot beneficia de suportul oferit de producator.

Spre deosebire de Arun Sarin, CEO Vodafone, care declara anul trecut ca a fi interesat sa poarte negocieri cu Apple atunci cand va aparea un iPhone cu conexiune wireless de mare viteza, presedintele France Telecom a declarat ca terminalul produs de Apple este compatibil cu standardele Orange prin serviciile pe care le ofera (acces la internet, mesaje scrise, divertisment) dar si prin usurinta cu care se opereaza.

Orange Romania va participa la licitatia pentru licenta WIMAX

Oficialul Frace Telecom a declarat ca Orange Romania va participa la licitatia pentru licenta WIMAX, compania fiind interesata sa se extinda in acest domeniu.

"Achizitionarea acestei licente inseamna sporirea capacitatii de transmitere a datelor in retea si extinderea latimii de banda, iar Orange Romania doreste exact acest lucru", a declarat directorul general al Orange Romania, Richard Moat.

Orange Romania ofera in prezent servicii WIMAX in circa 20 de locatii, insa, pentru 2008, compania doreste sa extinda aria de acoperire pentru acest tip de servicii.

In urma cu doua saptamani, Guvernul a emis o Ordonanta de Urgenta ce permite lansarea licitatiilor pentru doua licente comerciale de tip WIMAX (Internet fara fir, de banda larga), astfel incat primele servicii de tip WiMAX sa fie disponibile in Romania in cea de-a doua jumatate a anului.

Richard Moat ar putea fi CEO in alta tara

Mandatul de director executiv al lui Richard Moat va inceta in toamna acestui an, cand acesta ar putea fie sa preia o functie de conducere in cadrul grupului, fie sa devina CEO al unei filiale in alta tara, „sa faca schimb cu CEO-ul de acolo”, a declarat Didier Lombard. Seful France Telecom a explicat ca grupul a promovat o mare mobilitate intre liderii din diferite tari.

Oficialul francez a evitat totusi sa dea un raspuns clar privind viitorul actualului directorului executiv din Romania, explicand inca nu exista planuri concrete pentru Richard Moat, dar ca performantele obtinute de Orange il recomanda pentru un post in boardul France Telecom. „The future is bright for Moat”, a adaugat Didier Lombard.

Romania, o piata prea aglomerata pentru un al saselea jucator

Richard Moat, CEO Orange Romania, apreciaza ca piata locala de comunicatii mobile este destul de aglomerata pentru intrarea unui al saselea jucator. Moat considera ca in Romania exista una dintre cele mai acerbe competitii din Europa pe piata de telefonie mobila si considera ca nu mai este nevoie de un alt jucator care sa sporeasca aceasta concurenta.

Operatorul de telefonie mobila Orange Romania a depasit pragul de 10 milioane de clienti, la mai bine de 10 ani de la intrarea pe piata romaneasca.
„10 milioane de clienti, adica aproape jumatate din populatia Romaniei, este o realizare extraordinara pentru Orange, care ne bucura si ne responsabilizeaza in acelasi timp”, a declarat Richard Moat, CEO Orange Romania.

Orange concureaza pe piata locala de telefonie cu Vodafone, Cosmote, Zapp si RCS&RDS.

Vodafone Romania, al doilea operator de telefonie mobila dupa numarul de clienti, a anuntat, pentru anul 2007, 8,8 milioane de clienti, adaugand 1.091.000 de persoane doar in ultimul an si venituri totale de aproximativ 1,2 miliarde de euro. Liliana Solomon, CEO Vodafone Romania, anticipa, la sfarsitul lunii noiembrie a anului trecut, ca opratorul va atinge pragul de 9 milioane de cclienti in cursul anului 2008.

Cosmote inregistra in decembrie 2007 peste trei milioane de utilizatori, dintre care aproape doua milioane s-au alaturat intr-un singur an.

Zapp Romania se afla in proces de revitalizare, dupa ce Telemobil, compania care opereaza retaua Zapp, a fost achizitionata de grupul Saudi Oger din Arabia Saudita.

Spre finalul anului 2007, RCS&RDS a atacat piata de telefonie prin lserviciul DigiMobil, lansat initial in Oradea si disponibil si pentru abonatii la serviciile de cablu, internet si telefonie fixa din alte sapte orase. Serviciul se adreseaza in prima faza abonatilor RCS&RDS, care utilizeaza unul din pachetele de servicii televiziune prin cablu si telefonie, acces internet si telefonie si abonatilor la serviciul de telefonie fixa RDS.Tel. Compania inregistra, in 2007, peste un milion de clienti la telefonia fixa, 500.000 de abonati la internet, peste 1,2 milioane de clienti la serviciile de televiziune prin cablu si peste 600.000 la serviciile de televiziune prin satelit, potentiali clienti ai serviciului DigiMobil.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri