Magazinele online PCfun si ElectroFun, operate de FiT Distribution, vizeaza sa atinga anul acesta o cifra totala de afaceri de 15 milioane dolari, estimand valoarea pietei romanesti de comert online la 275 milioane dolari.

PCfun.ro, ce activeaza in domeniul produselor IT, electronice si telefoanelor GSM, a inregistrat in 2007 o crestere a cifrei de afaceri de 2,5 ori fata de anul anterior si estimeaza pentru anul 2008 o cota de piata de 5%.

"Online-ul a devenit o alternativa de cumparare din ce in ce mai cautata de clienti datorita, in primul rand, varietatii produselor si rapiditatii achizitiei, de aceea, consideram ca focusul nostru trebuie sa fie pe asigurarea diversitatii produselor la preturi atractive, disponibilitatii informatiilor, functionalitatii site-ului si dezvoltarea logisticii", a declarat directorul de marketing PCfun, Madalin Durca.

PCfun.ro a inregistrat, de la inceputul anului 2008, aproape 1.500 de comezi online numai din Bucuresti. In 2007, totalul comezilor primite din Capitala au fost de 31%, aceasta fiind urmata de Transilvania cu 18%, Moldova si Muntenia, fiecare cu aproximativ 16%.

Categoriile de produse care au acumulat cele mai mari vanzãri pentru PCfun.ro au fost notebook-urile, PC-urile, componentele de calculator, monitoarele, televizoarele LCD si camerele foto. In 2008, magazinul online mizeaza pe cresteri ale acelorasi categorii.

Totodata, ElectroFun.ro, magazin online dedicat exclusiv echipamentelor electronice si electrocasnice, are ca obiectiv major anul acesta extinderea pe verticala, dar si prin abordarea unor noi zone.

"Segmentul pe care activam este unul complex si cu un potential de crestere important, de aceea, intentia noastra este de a dezvolta pe verticala toate aceste categorii, prin aducerea in online a produselor unor marci renumite. Anul acesta, ne vom ocupa si de dezvoltarea unor zone noi, inclusiv aceea dedicata bebelusilor si tinerelor mamici", a declarat directorul de vanzari PCfun/ElectroFun, Magda Stoica.

In 2008, ElectroFun.ro se va concentra pe segmentul de produse pentru gatit, frigidere si ingrijire personala si estimeaza ca in intervalul martie - aprilie va inregistra aproximativ 2.500 de comenzi. Pe gama produselor de ingrijire personalã, vanzarile au crescut cu 15% in perioada de inceput de an.

PCfun.ro a fost lansat la mijlocul anului 2006 si acopera produse din domeniul tehnologiei informatiei si electronice, printre brandurile comercializate numarandu-se: Acer, Asrock, Asus, A-Data, Biostar, Canon, Compro, Dell, Fujitsu-Siemens, Microsoft, Sony Ericsson, Toshiba si altele.

ElectroFun.ro a fost lansat la inceputul lunii octombrie 2007, fiind de asemenea operat de catre compania FiT Distribution. Printre partenerii magazinului se numara: AEG, Arctic, Beko, Braun, Chicco, Electrolux, Indesit, Kenwood, Panasonic, Philips, Rohnson, Rowenta, Samsung, Whirlpool, Zanussi si altii.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Setari Cookie-uri