Acordul mai trebuie sa primeasca acceptul consiliului de supraveghere al Deutsche Telekom precum si al guvernului grec, ce detine o participatie de aproximativ 28% din OTE.

Deutsche Telekom a precizat intr-un comunicat ca se asteapta sa initieze un dialog cu guvernul Greciei, in viitorul apropiat.

Grupul german a precizat ca va plati 26 de euro pe actiune, sau aproximativ 2,5 miliarde euro (3,33 miliarde dolari) pentru aceasta participatie.

Decizia face parte din strategia Deutsche Telekom de a-si dezvolta divizia de telecomunicatii mobile prin intermediul unor achizitii.

In 2007, grupul german a achizitionat divizia de telefonie mobila a France Telecom si compania american de servicii wireless SunCom.

Citeste si:

Cotatia titlurilor OTE a crescut cu peste 2% in cursul saptamanii trecute dupa aparitia unor zvonuri conform carora Deutsche Telekom ar putea fi interesat sa devina un investitor strategic in cadrul companiei grecesti.

MIG, al carui principal actionar este din Dubai, a declarat ca detinerea sa din cadrul OTE este strategica si ca doreste o reprezentare minoritara in consiliul de administratie al OTE.

Guvernul Greciei a votat o lege ce limiteaza detinerile straine in companiile strategice de stat, limitand grupul MIG sa detina o participatie de maxim 20% din compania de telecomunicatii.

Grupul OTE detine 54,01% din actiunile companiei romanesti de telefonie Romtelecom, in timp ce statul roman controleaza restul.