O companie de analiza anunta ca IBM este numarul unu mondial pe piata serverelor blade, din punct de vedere al veniturilor inregistrate in trimestrul I in 2005. IBM continua sa-si majoreze, de la an la an, cota de venituri de pe piata serverelor UNIX

Compania IDC a anuntat recent ca, in primul trimestru al anului 2005, IBM si-a consolidat pozitia de lider in ceea ce priveste vanzarile de servere, pe baza veniturilor obtinute pe plan mondial.

Potrivit IDC, IBM este numarul unu si in topul producatorilor de servere blade, luand in calcul acelasi criteriu de clasificare - veniturile inregistrate in primul trimestru al anului 2005.

Raportul de analiza al IDC subliniaza si alte tendinte inregistrate pe piata serverelor, printre care:
- IBM a continuat sa-si mentina pozitia de lider mondial pe segmentul serverelor blade, atat din punct de vedere al veniturilor cat si al cotei de piata, pentru al saptelea trimestru consecutiv; l IBM si-a mentinut pozitia de lider mondial in topul producatorilor de servere, clasati dupa veniturile obtinute din vanzarea respectivelor echipamente;

- IBM si-a majorat, de la an la an, cota de venituri de pe piata serverelor UNIX, pentru al treilea trimestru consecutiv.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »