CD Media a finalizat in toamna anului trecut preluarea unui pachet de 40% din actiuni, urmand ca in termen de maximum sase luni de zile sa isi fi exercitat optiunea si pentru pachetul de 60% din capitalul social al Best Distribution.

Reprezentantii companiei au refuzat sa ofere valoarea tranzactiei.

Best Distribution avea anul trecut o cota de aproximativ 65% pe piata romaneasca de import si distributie de jocuri pentru console si pentru PC si estima pentru 2007 o cifra de afaceri de circa patru milioane de euro, mai mare cu 60% fata de 2006.

Citeste si:

Compania a fost infiintata in 1998, iar in 2005 a fost achizitionata de grupul RTC, detinut de Octavian Radu (foto) de la trei tineri intreprinzatori, actionari majoritari fiind Robert Coman si Teo Paduraru.

“Cu exceptia catorva oameni de vanzari specializati pe care ii vom aduce, nu vom face nicio schimbare la nivel de management. Unul dintre motivele pentru care am achizitionat Best Distribution este faptul ca suntem convinsi ca echipa actuala de management este foarte buna si se va dezvolta o data cu dezvoltarea pietei, cu ajutorul nostru”, declara recent, pentru Wall-Street, Spiros Jamas, director general si actionar majoritar al CD Media.

Best Distribution importa, comercializeaza si localizeaza partial (prin traducerea textelor adiacente jocurilor in sine – manuale, coperte, ghiduri de strategie) pentru piata din Romania produsele companiilor Electronic Arts, Vivendi Games, Take 2 Interactive, Activision/LucasArts, Codemasters, Eidos, Atari.