Yahoo a dezvaluit un plan de dezvoltare pe trei ani despre care a anuntat ca va ajuta compania sa se dezvolte peste estimarile analistilor de pe Wall Street si care ar trebui sa ii convinga pe investitori ca oferta de preluare a Microsoft subevalueaza compania, relateaza Reuters, citat de NewsIn.

Actiunile Yahoo s-au scumpit cu aproape 4,5% pana la 27 dolari, in predeschiderea sedintei de tranzactionare de pe piata Nasdaq. In conformitate cu planul, care a fost prezentat pentru prima data comitetului director in decembrie 2007, reprezentantii Yahoo considera ca pana in 2010 isi pot dubla aproape castigurile operationale pana la 3,7 miliarde dolari si pot majora veniturile companiei pana la 8,8 miliarde dolari.

Estimarile se bazeaza pe rate de crestere a veniturilor si a lichiditatii peste media estimarilor facute de sase analisti, atat pentru 2009, cat si pentru 2010, au mai afirmat reprezentantii Yahoo.

Microsoft a facut, in 1 februarie, o oferta ostila de preluare a Yahoo, care evalua initial compania la aproape 44,6 miliarde dolari, respectiv 31 dolari/actiune. Reprezentantii Microsoft nu au aratat niciun semn ca ar vrea sa isi imbunatateasca oferta, care acum se apropie de 42 miliarde dolari, iar un sondaj Reuters arata ca majoritatea analistilor se asteapta ca producatorul de software sa reuseasca preluarea Yahoo.

"Yahoo este bine pozitionata pentru o crestere financiara accelerata, pentru ca avem o marca puternica, o audienta internationala mare si un model operational foarte profitabil", a declarat directorul general al Yahoo, Jerry Yang, citat de Reuters.

Yahoo a mai afirmat ca boardul sau va continua sa evalueze toate alternativele strategice.
Compania si-a reconfirmat estimarile financiare pentru primul trimestru si pentru intregul an 2008, mai consemneaza Reuters.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si