Vodafone Romania mareste viteza de download la 7,2 Mbps si la 1,44 Mbps pentru upload, in intreaga acoperire a retelei 3G.
Operatorul de telefonie mobila a anuntat lansarea serviciilor de date mobile 3G broadband la viteze de pana la 7,2 Mbps, in intreaga acoperire a retelei 3G si introducerea optiunii High-Speed Uplink Packet Access (HSUPA), care permite ridicarea vitezei de transmitere date(upload) pana la 1,44 Mbps.

"Serviciile 3G Broadband 7,2 Mbps si High-Speed Uplink Packet Access (HSUPA s-au extins in aceasta luna la 123 noi localitati, fiind acum disponibile unui numar total de 355 de localitati, dintre care 79 de orase mari, toate statiunile de pe litoral si peste 25 de statiuni montane, acoperind 45% din populatia Romaniei. De asemenea, pentru a face internetul mobil cat mai accesibil si in roaming, din data de 15 aprilie 2008, Vodafone Romania reduce tarifele serviciilor de date mobile in roaming cu pana la 67%, pentru abonamentele de date cu trafic inclus", a declarat directorul executiv al Vodafone Romania, Liliana Solomon.

Odata cu aceste optiuni, Vodafone Romania include in portofoliul de date mobile, cinci dispozitie de conectare mobila noi, care pot fi folosite atat pentru desktop, cat si pentru laptop.

Potrivit datelor furnizate de companie, Vodafone Romania a incheiat in aceasta luna, migrarea retelelor sale 2G si 3G catre o platforma comuna, bazata in totalitate pe Internet Protocol (IP), trecand la standardele de ultima ora ale industriei de telecomunicatii. Platforma permite interoperabilitatea solutiilor de la diversi furnizori, precum si evolutia catre tehnologiile Long Term Evolution (LTE) si Worldwide Interoperability for Microwave Access (WiMax).

Vodafone Romania, care a ingregistrat 8.807.859 de clienti la 31 decembrie 2007, este o divizie a Vodafone Group Plc., grup international de telecomunicatii mobile, cu divizii in 25 de tari, pe 5 continente si cu 252,3 milioane de clienti, la care se adauga alte 40 de retele partenere. Principalii competitori ai Vodafone pe piata de telecomunicatii mobile din Romania sunt: Orange, Cosmote si Zapp.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri